ACTIVE  JUTRO je zabavno-informativna emisija koja se emituje svakog radnog dana od osam sati i tridest minuta ujutro, a traje dva sata. Ajna Nikontović i Azra Delibašić  tematiziraju problematiku našeg grada Zenice i donose prikaz lokalnih dešavanja na mladalački i zanimljiv način. U 10:00 h slušajte Headlines vijesti. Active jutro donosi i Muzički blok – četiri pjesme jednog izvođača, kao i rubriku Na današnji dan. Zadnji minuti rezervirani su za razgovor sa drugim voditeljima i članovima radija.

 

 

Ajna Nikontović je rođena 30. augusta 1996. godine u Zenici. Studira na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici. Kao volonter radi i djeluje u Zenici od svoje 14e godine a u organizaciji „Naša Djeca“ Zenica je od svoje 15e godine gdje volontira na radiju Active. Ajna je voditeljica emisija „Samo opušteno“ i „Active jutro“, te uređuje emisije „Subotom u 12“ i „Samo opušteno“.

 

 

 

 

Ja sam Azra Delibašić, završila sam Prvu gimnaziju u Zenici i naravno iz Zenice sam. Nakon završetka srednje škole, moj prvi izbor pri upisu je bila medicina. Oduvijek me interesovalo dejstvo pencilina, način skidanja s kokaina i pomaganje drugima, međutim nije bilo sudbine, pa sam smisao počela tražiti u nečemu drugom. Upisala sam socijalnu pedagogiju jer volim komunicirati s drugima, i mogu reći da za svojih 19 godina imam iskustva u raznim tipovima komunikacije, počevši od komunikacije savjetodavnog tipa, verbalne komunikacije do ciničnog komuniciranja popraćenih fizičkim nasrtima. Smatram da studij socijalne pedagogije mi pruža još veću i bolju mogućnost ostvarivanja u tim poljima. To je nekoliko crtica moje biografije. Ostalo upoznajte u emsijama Active jutro i  LAGANICA.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here