Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

Bend eto predstavlja EP: “Igre čuda u zemlji bluda”

0

Nakon izlaska prvog albuma ”Mačak u prizmama”, psihodelični punk bend ”eto” nastavlja širiti muzički opus te predstavlja akustični EP ”Igre čuda u zemlji bluda” koji je uvertira u sljedeći album.

Ovim EP-om bend šalje poruku svojoj publici i kolegama da muzički izričaj i mogućnosti nisu prepreka u stvaranju umjetnosti, već odlazak u nove pustolovine u kojima eto već neko vrijeme luta.

Prvi akustični singl “Mali princ” je samo uvod što je bend spremio na ovom akustičnom EP-u.

eto je najmlađa snaga splitske psihodelični/punk/rock scene, koja postoji pune tri aktivne godine. Bend iza sebe (za svoje godine) ima poprilično koncerata, a ujedno mogu se pohvaliti uspjesima poput: finale Demofesta (Banja luka) gdje su nastupili pred 10.000 posjetitelja i pohvatali vrhunske kritike, polufinale HGF-a, Inkubator demo fest, te finale Imagine festivala (na kojem su ujedno svirali pred ugodno popunjenim trgom Bana Jelačića u Zagrebu).

Nakon dva singla “Exodus” i “Medo” album “Mačak u prizmama” izlazi za svježu nezavisnu izdavačku kuću “Juda records” te osvaja vrhunske kritike i mnogobrojne slušatelje. 

Turneja kojom bend predstavlja album trajala je godinu dana, priču albuma završavaju sa trećim singlom za pjesmu “Angelo Rosso“. Bend eto je jedna od najaktivnijih mašina od bendova sa naših prostora.

Klik za pjesme OVDJE.

Share.

About Author

Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

Leave A Reply