Bruhuuhu je bend koji je nastao 2018. godine kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova.

Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzurmiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima, pa još uvijek ne možemo sami sebe svrstati ni u jedan žanr. Publika koja je jedini pravi kritičar će svakako naš izričaj svrstavati u različite žanrove, navode iz benda.

Javnosti se predstavljaju sa pjesmom „Trust“. Pjesma je snimljena u produkciji studiYO Active Zenica, a producent je Nermin Bihorac, član benda. Tekst, muziku i aranžman je uradio Bruhuuhu kojeg čine:

Ernad Bihorac – vokal/gitara
Solo Semir – Udaraljke/vocal
Nermin Bihorac – DJ
Duško Kostić – Bubnjevi
Alem Brka – Bass/vocal

 

Video spot za pjesmu je u potpunosti uradio Eldar Muhić koji je time ovaj audio uradak vizualizirao i upotpunio. U spotu se pojavljuje mladi parkourista Benjamin Berbić kao i mnogobrojna zenička raja.

Bruhuuhu zapratite na facebook stranici klikom OVDJE.

 

 

Prethodni članakNove nagrade i međunarodna gostovanja predstava Dječije scene zeničkog BNP-a
Naredni članakI djeca sa posebnim potrebama su djeca
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here