Tradicionalni zenički zimski festival “Cabaret Winter Fest” (CWF) počeo je 15. decembra otvorenjem izložbe radova zeničkih slikara u zimskoj bašti Cabaret kluba, te izložbe radova osoba s posebnim potrebama i tematskim koncertom zeničke rok grupe “The Taxi Band”, koji su u prvom dijelu predstavili muzičko stvaralaštvo Johna Lenona.

U programu festivala “Cabaret Winter Fest” planirano je 16 manifestacija, neke od njih su održane ili će se održati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Zimski festival “Cabaret Winter Fest” koncipiran je kao manifestacija nekomercijalnog karaktera s ciljem da oživi zimsku čaroliju i sugrađanima ponudi kvalitetan i bogat praznični i blagdanski program.

Sutra, u okviru „Cabaret Winter Fest“-a, jedinog zimskog festivala u Zenici, bit će održana jedinstvena aukciono-prodajna izložba na našim prostorima.

Riječ je o vrhunskim slikama koje su naslikale osobe sa posebnim potrebama iz Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” iz Zenice.

Pored prodaje slika, program će upotpuniti i Dječja, omladinska i lutkarska scena BNP-a, pod vodstvom Miroljuba Mijatovića, koji je umjetnički direktora festivala, a ujedno će i voditi samu aukciju.

Važno je naglasiti da sva sredstva od prodatih slika će ići istoimenom udruženju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here