U sklopu manifestacije „Mostarsko ljeto 2018“, u ponedjeljak 23. jula, održat će se niz svečanih dešavanja. Također će prisustvovati premijer Makedonije Zoran Zajev, premijer Grčke Aleksis Cipras, premijer Crne Gore Duško Marković, a dok će njihov domaćin biti predsjedavajući Vijeća ministara dr. Denis Zvizdić.

 

„Prvenstveno će uvaženi gosti na Starom Mostu u 20h spustiti cvijeće i odati počast svima onima koji su svoje živote izgubili u ratovima na području cijelog Zapadnog Balkana. U isto vrijeme umjetničko društvo „Mostarske kiše“ će izvesti muzički performans, dok će skakači izvesti tradicionalni skok bez aplauza sve u znaku pijeteta prema onima koji su izgubili svoje živote u ratovima. Nakon toga, na verandi Mehmed Koskine džamije u organizaciji Centra za mir po treći put biće upriličeno potpisivanje „Mostarske povelje mira“ od strane pomenutih uvaženih gostiju.“ – kaže Adna Mrgan, PR Mostarskog ljeta.

Tu istu noć održat će se tradicionalna priznanja „Mostar Peace connection“ pod sloganom „Mostar ne zaboravlja prijatelje“.

„Riječ je o osobama koje su, svaka na svoj način, zadužili grad Mostar, te će određeni broj osoba dobiti Mimar priznanje. Sve pomenuto je organizovano u znaku mira, saradnje i pružanju ruku. Nakon toga, u 21h na platou ispod Starog mosta, umjetničko društvo „Mostarske kiše“ održat će jubilarni koncert kojim će obilježiti 20 godina uspješnog rada i djelovanja. Radujemo se Vašem dolasku.“ – također je kazala Adna Mrgan.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here