U našem gradu prethodnih noći mogli ste na ulici vidjeti momke koji se okreću na glavi i stoje na rukama. Veliki broj ljudi se oko njih okupljao i aplauzom davao znak oduševljenja. Ko su ti čudesni momci i otkud oni u Zenici?

Grupa momaka pod nazivom Criminalz Breakerz je grupa koja dolazi iz Novog Travnika. Svojim plesom tačnije breakdanceom su uljepšali ljetne večeri našeg grada. Razgoavrali smo sa jednim od talentovanih momaka, Pokvić Ajdinom.

Kada je grupa nastala i zašto baš „Criminalz Breakerz“?

Grupa je nastala prije deset godina. Igrom slučaja na jednom nastupu plesali smo i jedna voditeljica nam je rekla da kriminalno dobro radimo to što radimo, i od toga je nastao naziv „Criminalz breakerz“.

Koliko je potrebno trenirati za pokrete koje izvodite?

Plešemo 2/3 puta sedmično, a kada je ljeto više imamo treninga, pa skoro svaku noć. Jednostvano to se urodi u
čovjeka.


Criminalz Breakerz
su ove godine 18.maja u Zagrebu osvojili Evropsko prvenstvo, kako u solo tako i grupnom dijelu. Učestvovali su i u jednom talent showu gdje su pod nazivom sexmachine bboys stigli do finala. Tada su nastupali naš sagovornik Ajdin i dječak od 8 godina.

U nastavku Ajdin nam je kazao kakva je scena u BiH i planove grupe za dalje.

U BiH brekadance scena i nije baš previše dobra, ali ima nas koji to guramo, koji živimo to. Naši planovi su da budemo sve bolji i bolji, da prenesemo što više znanja na druge i da širimo osmijeh, ples i našu energiju.

A za sve vas koji želite da se bavite breakdanceom Ajdin ima sljedeću poruku:

Poruka za one koji žele da plešu ovaj ples jeste da se ne može naučti plesati za 10 dana, treba mnogo vremena, rada, volje i uz to da shvatite da nema tvrdih podova nego samo mehkih “Brejkera”.

Koliko dobro i “kriminalno” momci plešu pogledajte ovdje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here