Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

DARMEC – LUNAR festival 2017

0

Samo nekoliko godina nakon što je otkriven techno, Stuart je odlučio početi producirati svoje vlastite trake krajem 2011. godine, te za njega nije dugo trebalo da bude oučen. Inspiriran vožnjom, snagom, bas-orijentiranim trakama svojih omiljenih producenata, on uvijek nastoji  prikazati atmosferu i energiju podzemnim klubovima Europe i šire.

Za početke produciranja , u dobi od 26 godina, moglo bi se reći, Stuart je bio „kasni starter“ – ali je na dobrom putu da nadoknadi  izgubljeno vrijeme.Objavio je za nekoliko uglednih Labela – uključujući Techburst Records, Hydraulix, Electrovino Records, Elektrax, Eclipse recordings, Ausnahmezustand i Darker Sounds.

Stuart se također dokazao kao remixer, sa svojim remiksima traka Mark Sherrya, Gene Karza i Dandi & Ugo naročito popularnih.

Značajni orjentiri  su došli usput za Darmeca, ništa manje nego da svoje trake svira poput Deadmau5a, Eddie Halliwella, Spartaquea i Mark Sherrya, ali i ima pomalo neočekivanu podršku Martin Gorea iz Depeche Mode, koji je svirao njegovu traku  ‘Fashion ‘u svom warm-up DJ setu na njihovom Delta Machine Tour-u 2013/2014.

Predao je svoj brend visoke energije techna u zemljama kao što su Njemačka, Nizozemska, Švicarska, Litva, Slovačka i Velika Britanija;

Darmec postepeno raste u istaknutu ličnost techno scene

Share.

About Author

Leave A Reply