Udruga FRONT i CINEMAS – SLOGA premijerno predstavljaju DETOUR(HR) uz gostovanje Zlatana Karića iz Zenice (BiH). Koncert će biti održan 26. januara 2018. godine u 21:00 sat.

Za prave ljubitelje muzike pripremili smo nesvakidašnje ugodan koncertni program. Višekratni dobitnici prestižne muzičke nagrade PORIN, uz podršku nadolazeće bosansko-hercegovačke zvijezde, svakako su premijerni kulturno umjetnički program koji se ne smije propustiti, ističu organizatori.

Ulaznice možete kupiti putem internet stranice www.kupikartu.ba i u Cinemas Sloga Sarajevo. Do 26. januara 2018. karta će koštati 10 KM, a na dan će koštati 15 KM.
DETOUR
ELECTRO-ACOUSTIC POP GLAZBENA ATRAKCIJA

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass, a u recentnije vrijeme i ponekom country notom.

Do početka 2006. godine ova peteročlana glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat da bi nakon razilaženja s tadašnjim managerom nastavila svoj glazbeni put pod imenom ‘Detour’.

Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj” koje su se našle na njihova prva dva studijska albuma ‘Detour’ i ‘TV’. Ipak, treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim u njihovom dotadašnjem djelovanju katapultirajući ih u status velike glazbene pop atrakcije u regiji, gdje ih se počelo sve više titulirati ‘perjanicom novovalskog popa’. To im je istovremeno otvorilo i veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini.

Početkom 2016. godine Nenad potpisuje možda najuspješniji uradak u svom autorskom djelovanju, pjesmu ‘Zaljubila sam se’ s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović, zamjenivši dotadašnju pjevačicu Maju Posavec. Pjesma je poharala domaće top liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najvrćeniju pjesmu u eteru radijskih postaja. Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine u 2016. što je uz rasprodani koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture bio najbolji mogući način obilježavanja slavljeničke godine, proslavivši deset godina rada. Pratila ga je i promocija hvaljenog albuma ‘DETOUR 10’, koji je ponudio novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promjenjenim aranžmanima.

Kao kruna aktualnog djelovanja stiglo je i osvajanje glazbene nagrade Porin 2017. u kategorijama Pjesma godine za ‘Zaljubila sam se’ i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

ZLATAN KARIĆ – muzičar/ kantautor/ pjevač

Zlatan rano otkriva svoju ljubav prema muzici što utiče na izbor njegovog životnog i profesionalnog puta. Upisuje muzičku školu gdje počinje svirati klarinet.
Svoj muzički talent je aktivno izražavao kroz mnoge projekte od kojih je za istaknuti od zaborava bendove The Badge i Paranoid Android sa kojima je i izdao svoj prvi album u karijeri.
U periodu sazrijevanja Zlatan počinje da se interesuje za neke druge muzičke pravce, pokušavajući da ukomponuje rep i pjevanje. Soul, Reggae, British Rock i Funky su bili pravci koji su ga oduševljavali i u njima je pronašao novi smisao.

Krajem 2016. godine Zlatan Karić započinje svoju solo karijeru. Sve pjesme na kojima radi su autorske pjesme koje odlikuje poseban muzički izraz. U svojim pjesmama na jedinstven način objedinjuje Reggae, R&B, Soul, Funky, Blues i Rock muziku. Iako su glavne teme i motivi socijalne prirode, Zlatan u svojim pjesmama budi pozitivnost i svjesnost. Tako njegova pjesma pod nazivom „Irie“, posvećena sinu, govori o svijetu u kojem živimo i razlozima zbog kojih želimo biti bolji ljudi i boriti se za bolje sutra naše djece.
Piše i pjeva na engleskom jeziku pa će mnogi prepoznati da je Zlatan umjetnik nove generacije.
Osim što želi ostvariti vlasititu muzičku karijeru na domaćoj i stranoj zabavno – muzičkoj sceni, takodjer želi svojim pjesmama doprinijeti i uspjehu svojih kolega pjevača.

Više o Zlatanu možete pročitati OVDJE i OVDJE.

Prethodni članakJAVNI POZIV: XVII FESTIVAL BOSANSKOHERCEGOVAČKE DRAME I AUTORSKOG TEATRA ZENICA 2018.
Naredni članakSvjetski dan smijeha
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here