Piše: Ajla Heralić

Detroit Groove Gang je Rock ‘n’ Roll kolektiv. Prijatelji povezani sa ljubavlju prema muzici. Nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma “Get On Up” o životu Jamesa Browna.

Pjesma “Sacred Moonlight” četvrti je singl s EP-a Roll with Detroit. Inspirirana je serijom “Black Mirror”, mjesečinom, utjecajem tehnologije na ljudski život i međuljudske odnose te Old Smugglerom. Muzika i tekst su nastali u jednoj večeri. 

Spot su montirali članovi kolektiva i u njemu se, uz free-to-use snimke skinute s interneta, nalaze i snimke benda s njihovog prvog nastupa koji se održao u zagrebačkoj galeriji Greta. Te snimke snimila je prijateljica benda Zoë.

U nastavku pogledajte spot za singl “Sacred Moonlight”:

Album “Motor City Funk” i EP “Roll with Detroit” izašli su 20.04.2018. godine za izdavačku kuću Juda Records. Možete ih preuzeti na:

https://detroitgroovegang.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/detroit-groove-gang

https://www.deezer.com/en/artist/14632269

Sljedeće izdanje benda nosit će ime Old Smuggler Sessions.

Više o bendu saznajte na:

https://web.facebook.com/detroit.groove.gang

Pozitivka svemirka uskoro donosi i detaljniji razgovor sa Detroit Groove Gang kolektivom. Zato pratite naš portal, ali i emisiju Pozitiva koja se emitira na radiyoaktivnim talasima.

Prethodni članakFedja Knajdl i RA1N u subotu u Libertasu!
Naredni članakPogledajte satnicu MOONDANCE FESTIVALA 2018!
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here