U sklopu MMS festivala, kao i prethodnih godina, predviđen je super program za djecu. Ove godine su se organizatori potrudili da dječiji program bude zanimljiv, te da ostane među najljepšim dječijim uspomenama. Kako bi to osigurali, u sklopu MMS-a će se organizovati dječiji karneval “Čarobna šuma”.

 

Karneval je planiran za subotu, 1. septembar 2018. godine, od 10:00h. Svi mališani su dobrodošli, a jedini uvjet je da na karneval ponesete mnogo dobrog raspoloženja i smijeha!

“Učešće na karnevalu potvrdile su nam dječije igraonice, plesne škole i sportski klubovi čija će djeca učestvovati i izvesti neki performans te na taj način predstaviti se svojim vršnjacima.”, izjavila je Ilma Sirčo, organizator.

Program karnevala sastoji se od:

  • Defile kroz grad ( djeca obučena u kostime prošetati će od parka spomen Kosturnica do trga Matrakčije, odnosno platoa iza kina i muzeja)
  • Nastupanje i predstavljanje mališana sa svojim tačkama ostalim učesnicima karnevala,
  • Igra i zabava uz muziku i crtanje
  • Koncert Latifa Močevića
  • Zatvaranje karnevala

Cilj karnevala, osim sjajne zabave, je i prilika za druženje, socijalizaciju i zbližavanje mališana. Igra i zabava važne su dječije potrebe, a karneval „Čarobna šuma“ će osigurati i jedno i drugo.

Izvor: http://visoko.co.ba/samo-za-najmladje-djeciji-karneval-carobna-suma-i-latif-mocevic/

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here