Nakon uspješno završenog drugog po redu festivala Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici, ekipa Studio Teatra nastavlja sa aktivnostima u toku toplih ljetnih dana.

U subotu 25.08. predstavit će se publici u Lukavcu, duodramom „Derviš i smrt“, što će ujedno biti i mali jubilej za ekipu predstave, jer će ovo biti ukupno dvadeseto igranje. Predstava je rađena u produkciji Studio Teatra, a dramatizaciju i režiju na istoj potpisuje Lilijana Ivanović, režiserka iz Srbije. U predstavi igra  Daniel Kovačević, glumac Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina, a široj bosanskohercegovačkoj javnosti je također poznat i po ulozi Vase Ladačkog u filmu “Kao rani mraz”.

Uloga mladog Mula Jusufa povjerena je Nusmiru Muharemoviću, glumcu Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice. Duodrama „Derviš o smrt“, ušla je u zvanični program festivala Barski ljetopis 2016., u Baru, Crna Gora, a do sada je ostvarila 19 uspješnih igranja kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

 

Prethodni članakELEVATION ekipa postaje prepoznatljiva na bh. elektronskoj sceni
Naredni članakA da počnete slušati djecu?
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here