Elevation ekipa skuhala je novu poslasticu i servira je već u subotu,11.08.2018. godine, sa početkom u 21:00 sat u Pivnici Libertas. Tonovi stižu iz elektronske kuhinje koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Fedja Knajdl i rezident večeri RA1N svojim setovima će užariti atmosferu i rasplesati sve, zato budi dio ekipe! Važno je napomenuti kako je ulaz slobodan, što je još jedan od razloga da ove subote rasplešete čestice svoje energije sa Knajdlom i Ra1nom. 

Radiyoaktivna ekipa popratila je prošlosedmični događaj, te smo tim povodom razgovarali sa rezidentom večeri kojeg ste do sada upoznali pod imenom RA1N. Pored toga, osvrnuli smo se i na ovosedmični događaj, kao i na Plus One projekat.

RA1N za radiYo Active: 

Prošle sedmice nam je gostovao VDRN iz Mostara i mislim da se raji jako dopao njegov muzički izbor i vještina miksanja. Ove sedmice nam dolazi jedan od najpopularnijih zeničkih DJ-eva, a to je Fedja Knajdl i drago mi je što ćemo zajedno svirati na eventu.  Zadnji put smo dijelili pult prije dvije godine i sjećam se da je žurka bila baš dobra i da je ekipa uživala.

Što se tiče Plus One projekta i Elevationa mislim da smo u posljednje vrijeme napravili nekoliko dobrih evenata i da idemo u dobrom smjeru, a to nas sve jako, jako usrećuje.Trudit ćemo se da nastavimo sa organizacijom i da do zime u naš grad dovedemo i neko strano ime.

Projektu Plus One ove subote pridružuje se i poznati zenički DJ i producent Fedja Knajdl. Za one koji ne znaju, Knajdl je vrtio svoj mix i na Exit festivalu 2008. godine. Imao je preko stotine nastupa kako u državi, tako i inostranstvu. Nastupao je sa nekim od vodećih imena elektro scene, a 2003. godine bio je i rezident u Buba Beach Baru u Makarskoj, Hrvatska. On je ujedno bio jedan od pokretača i organizatora Lunar festivala u Zenici.

Sa Fedjom smo razgovarali o Elevation ekipi i pokretanju elektro scene u našem gradu, ali i o projektu Plus One.

Kada sam čuo da je mlada ekipa entuzijasta pokrenula clubbing u Zenici bio sam od prvog momenta oduševljen idejom. Serijal žurki, imena PLUS ONE, je odlična ideja gdje će uz rezidenta, DJ Ra1n-a, svake subote gostovati po jedan DJ kako iz BiH tako i iz regiona. Biti dio ove priče je lijep osjećaj. Vidimo se 11.08. kada gostujem u Pivnici Libertas zajedno sa njenim rezidentom. – Fedja Knajdl

Budite i vi dio ove pozitivne priče u subotu, 11.08.2018. godine, od 21:00 sat u Pivnici Libertas.

O Elevation događajima možete slušati u emisiji POZITIVA sa Pozitivkom na 88,5 fm ili putem ovog portala klikom na “nerviraj me” u donjem desnom uglu. 🙂

Pivnica Libertas nalazi se na adresi Školska 10, Zenica. Ukoliko do sada niste otkrili čari Pivnice Libertas u nastavku vas provodimo kroz istu. Kliknite OVDJE za virtuelni obilazak Libertasa, a u subotu okupite ekipu pa dođite i zaplešite.

 

Prethodni članakFilm „Leptirov san“
Naredni članakDetroit Groove Gang – “Sacred Moonlight”
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here