Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

Foo Fighters izbacili novi singl sedmicu dana uoči objave albuma

0

Sedmicu dana prije objave devetog albuma svoje karijere “Concrete and Gold”, Foo Fighters su objavili novi singl, „The Line“. „The Line“ je melodična rock pjesma predvođena s jakim bubnjevima i gitarom uz pregršt pratećih instrumenata. Za pjesmu Dave Grohl kaže da je „potraga za nadom u vrijeme kad vlada osjećaj kao da se boriš za svoj život, a sve što imaš je na kocki“. Prije „The Line“, Fightersi su izdali dva singla, ultra-energičnu „Run“ i „The Sky Is a Neighborhood“. Poslušajte ju u nastavku.

“Concrete and Gold” je album koji svi vrlo željno iščekuju, s obzirom na to da popularnost Foo Fightersa nikad nije bila veća. Od svog nastanka kao solo projekt bivšeg bubnjara Nirvane, Dave Grohla, 1994. godine, Foo Fightersi nižu uspjehe kao popularan rock sastav. Kontinuirani uspjeh grupe pokazuje činjenica da su u je  čak četiri od osam dosad objavljenih albuma dobilo Grammyja za najbolji rock album, a svi su dosegli platinasti certifikat. Samo neke od najpopularnijih pjesama Fightesa su „Monkey Wrench“, „Best of You“, „Learn to Fly“ i „Everlong“.

Novi album izlazi 15. septembra u produkciji Grega Kurstina, koji je poznat po suradnji s nizom uspješnih muzičara, kao što su Adele, Beck i Pink.

Soundguardian.com

Share.

About Author

Leave A Reply