GarageinJuly, visokooktanskiswamp ‘n’ roll sastav, objavio je EP ‘Sjaj u blatu’. Osnovani 2011. godine pod utjecajem TheStoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, TheSonicsa te starog Delta i Chicago bluesa ovi momci iz baranjske ravnice stvaraju prljavi i iskreni Rock ‘n’ Roll i to će činiti dok god su živi – duh Delte živi i u Baranji.

GarageinJuly su Igor HanžekRick (bubanj), Marko BagarićKeef (solo i ritam gitara) i Bojan ĐurđevićJim (vokal, bas gitara, usna harmonika), a dosad su objavili EP ‘Samo ljubav i rock ‘n’ roll’,‘Live at ‘RIBA’ za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP-jeve‘7’i ‘Imaš li strasti?!’za DirtyMojoRecords.

Snimanje, miks i produkciju ovog izdanja (osim pjesme ‘Buntovnik ljubavi’ koja je snimana u studiju Borisa Fischera) uradio je bliski suradnik benda Ivan PocPodoreški (Hysteria, Indigoscience), a za master je zaslužan Goran Martinac (studio Croatia Recordsa). ‘Trijem za ples’, posljednji singl kojim su najavili EP, energična je garage/blues pjesma koja udara ravno u glavu i vozi nas, baš kao i cijeli EP, do blata Baranje, izvora inspiracije ovog benda. Na pjesmi ‘Buntovnik ljubavi’ gostovao je Damir TrkuljaŠiljo iz Gatuza dok je Goran Schmidt odsvirao saksofon na pjesmi ‘Samo pusti’.

Na EP-ju se nalazi osam pjesama, a osim spomenutih tu su i: ‘Močvarni psi’ (autobiografski instrumental na slide gitari), ‘Boogie jedne šibice’, ‘Feniks’, ‘Ne govori (revisited)’ i ‘Ostat’ ću mlad’. Naslovnica albuma je crno-bijela fotografija Jimovog oca s prijateljima, a priča glasi kako su za vrijeme služenja vojske skinuli uniforme i okupali se u bari.

EP možete preuzeti na:

https://www.deezer.com/hr/album/50649502

https://itunes.apple.com/us/album/sjaj-u-blatu/id1302124276

EP možete preslušati i na:

https://soundcloud.com/garageinjuly7/sets/sjaj-u-blatu-ep

https://garageinjuly7.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=X5sVZXgLOqs

Prethodni članakIschariotzcky objavili prvi službeni singl pod nazivom “Perfect sky”
Naredni članakKako je Luka Pejović dobio prvo zaposlenje i prije završenog studija?
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here