Nakon velikog uspjeha humanitarnog meča Asovi za decu na stadionu Partizana, kad je prikupljeno preko 120.000 evra za izgradnju odjeljenja za djecu oboljelu od raka u Kliničkom centru u Nišu, kao i prošlogodišnjeg užičkog izdanja ove manifestacije, sa prikupljenih 6.000 evra za ultrazvučni aparat u regionalnom Centru za vještačku i vantjelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu, Asovi za djecu opet se okupljaju u epizodi “Odigraj srcem” u utorak, 8. maja od 18h na stadionu Karađorđe u Novom Sadu! Na ovom jedinstvenom događaju tim Svjetskog sindikata profesionalnih fudbalera  FIFPro sastaće se u humanitarnom meču sa fudbalskim asovima koji su igrali u FK Vojvodina posljednje tri decenije. Ulaz na manifestaciju iznosiće 200 dinara, a karte će biti u prodaji na dan utakmice na biletarnicama stadiona Karađorđe, dok je sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen Fondu za pomoć pri liječenju djece Humanitarne organizacije Jovana Simića “Zajedno za život”, koja pruža finansijsku podršku djeci u procesu lječenja, kao i njihovim porodicama. Humanitarna utakmica biće realizovana u organizaciji Svjetskog sindikata profesionalnih fudbalera FIFPro, FK Vojvodine, Humanitarne organizacije “Zajedno za život”, EXIT Fondacije i marketinške agencije Kuća čuvarkuća, uz podršku Radio-televizije Vojvodine, koja će utakmicu prenositi uživo na Prvom programu RTV.

Fudbalski humanitarni spektakl u Novom Sadu, okupiće na jednom mjestu najbolje igrače Vojvodine, predvođene legendarnim Lanetom Jovanovićem, Ljubišom Dunđerskim i Ivicom Franciškovićem, dok će legendarnu šampionsku generaciju iz 1989. godine predstavljati Ljubomir Vorkapić i Miroslav Tanjga. Sa druge strane, tim FIFPro Evropa okupiće ugledne ljude iz svijeta evropskog fudbala, na čelu sa dvostrukim osvajačem Lige Šampiona i titule klupskog svetskog prvaka, Dariom Šimićem, kao i Mirkom Poledicom, predsjednikom Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost i bivšim igračem Vojvodine, Sparte iz Praga i Legije!

Jedan od najboljih igrača u posljednje dvije decenije FK “Vojvodina” Lane Jovanović izjavio je da jedva čeka da ponovo obuče dres Vojvodine i poziva sve navijače kluba sa “Karađorđa” da uzmu učešće u ovom humanitarnom spektaklu i da pokažu da Novi Sad jeste grad sa najvećim srcem u Srbiji: “Ovo je sjajna prilika da se sretne jedna odlična generacija koja je igrala u Vojvodini i koja je napravila sjajne karijere i pronosila slavno ime ovog kluba. Jedva čekamo da zaigramo svi, glavni motiv je naravno humanitarni karakter ovog meča i nadam se da će navijači Vojvodine da nam pomognu da sakupimo što više sredstava za liječenje djece. Odigrao sam mnoge velike utakmice u karijeri i želim da i ovo bude jedna od njih, osjećam da će ovu utakmicu pratiti sjajna atmosfera i jedva čekam da izađemo svi na teren!”

Humanitarna organizacija “Zajedno za život” koju je osnovao Jovan Simić jedna je od rijetkih humanitarnih organizacija koja aktivno pomaže djeci kojoj je potrebno liječenje, ali i njihovim porodicama, pokušavajući da olakša procese liječenje svim članovima porodice. Pored organizovanja akcija za sakupljanje sredstava koje jesu glavni cilj, organizacija ima za cilj i da aktivno pomaže roditeljima čija su djeca bolesna pružajući podršku vezanu za prevod dokumentacije, povezivanje sa roditeljima koji su prošli kroz procese liječenja sa svojom djecom, kao i traženje smještaja u inostranstvu dok traje liječenje. Humanitarna organizacija “Zajedno za život” funkcioniše sa jednim opštim fondom za pomoć djeci koja se liječe u zemlji i inostranstvu. Iako postoji samo sedam meseci, HO “Zajedno za život” do sada je pomogla i olakšala procese liječenja za petnaestoro dece i pružila podršku brojnim porodicama na putu i borbi ka izlječenju. Više o organizaciji na ovom linku.

exitfest.org

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here