Grupa muzičara okupljena oko imena Ischariotzcky, prvi put viđena na banjalučkom Demo festu, objavljuje svoj prvi službeni singl “Perfect sky” nastao u suradnji s mostarskom pjevačicom i kantautoricom Anjom Rikalo. Pjesmu izdaje Morris Studio, a atmosferu pjesme je nadopunila ekipa iz Bonk studija u svom video uratku nastalom na atraktivnoj lokaciji makarske zvjezdarnice Orion i u atelijeru kipara Vice Glibote.

Glavne likove u videospotu utjelovljuju Velimir Pšeničnik i Kristian Grabner koji na sebi svojstven način daju ovoj priči odgovarajuću emociju. Pjesma, koja plijeni upečatljivom melodijom i vokalnom izvedbom, govori o zajedničkom nadilaženju vlastitih nesigurnosti te postizanju nečega većeg od nas samih.

 

Prethodni članakLIKOVNA UMJETNOST U ZENICI
Naredni članakGarageinJuly – Sjaj u blatuEP
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here