XXIII zenička kritična masa – proslavimo na pedalama Svjetski dan bez automobila koji se obilježava 22. septembra. Ovaj dan, građani trebaju obilježiti na simboličan način – ostaviti automobile bar na jedan dan i pokusati koristiti alternativne načine prevoza (bicikl, javni prevoz, pa čak i vlastite noge!) te naravno, uz to se i zabaviti.
~~~~~~~~~
OKUPLJANJE: u 17 sati na Glavnom gradskom trgu
START VOŽNJE: u 17.30
~~~~~~~~~
Nakon zajedničke vožnje planirana je projekcija kratkog aktivističkog filma “Dva točka – duplo više!” u 19 sati u Gradskom muzeju.
Ovaj film je nastao kao rezultat šestomjesečnog projekta koji je za cilj imao povezivanje mladih iz dvije lokalne zajednice: Zenice i Banje Luke, u svrhu podizanja svijesti o biciklu kao prevoznom sredstvu i stilu života ali i o biciklu kao rješenju za mnoge probleme iz oblasti transporta i prostornog planiranja.
Vrijeme trajanja filma je oko 25 minuta i prikazuje različite događaje iz Milana, Zenice i Banje Luke. Projekat je realizovan uz podršku SHL (Schuler Helfen Leben) fondacije, uz saradnju Centra za životnu srednu iz Banja Luke i Udruženja mladih “Priroda i društvo” iz Zenice.
~~~~~~~~~
Sa radošću vas pozivamo na jedno lijepo biciklističko druženje: “povedite” vaše ljubimce na dva točka, provozajmo se zajedno gradom i uživajmo uz osvježenje i ciklo-filmić – Dva točka, duplo više!

BIKES ON!

Tekst i foto: UG “Priroda i društvo”

Prethodni članakParticooltura+ ponovo u Zenici!
Naredni članakČelik dočekuje Krupu u Kupu BiH
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here