“Jungeltelegrafen Live Session” je naziv novog izdanja koje potpisuje Diamusk, a koje je dostupno od 7. aprila 2018. godine  kao EP na svim digitalnim platformama kao i na bandcamp-u.

Objavljen je video spomenutog nastupa koji je snimljen 11. marta u Skogen studiju u Bergenu, u Norveškoj, sešn je nastao za norveški radio program Jungeltelegrafen, koji emituje državna radio televizija NRK. Inače, EP sadrži po dvije pjesme sa albuma “Wadada” i “Freedom”, a Adisa Zvekić – Diamusk (vokal) i Aldin Hasanović (gitara), glavne osobe iza ovog projekta, okupili su vrsne lokalne muzičare te predstavili kako izgleda djelić živog nastupa Diamusk.

Tako su pored njih svirali basista Pablo Telez (Pablo Tellez), trubač Hallvard Lyssand, za saksofon i flautu je bio zadužen Bjorn Blomberg, klavijature je svirao Knut Vidar Garlid, a za bubnjevima se našao IvarThormodsæter, koji je inače član kultnog norveškog benda Ulver.

 

Prethodni članakJačanje roditeljskih vještina: U BiH se uspostavlja 28 kutaka za roditelje
Naredni članakSve je spremno za Zenički noćni cener
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here