U nedjelju, 24. juna 2018. godine, lokalni tim ASuBiH Brčko organizuju Artsy day na Trgu mladih u Brčkom, sa početkom od 17h.

 

Artsy Day je zasnovan na sljedećem principuna Trgu će biti tri štanda, a svaki štand imat će svoju zasebnu temuknjiževnost, umjetnost i muzika. Kroz književnost i muziku, svi polaznici, bez obzira na starosnu dob, imat će priliku da napišu svoj omiljeni tekst, citat, neko svoje književno djelo ili pjesmu ukoliko se bave time. Također će biti osiguran i zvučnik za muziku, pa će prolaznici moći i izabrati neku pjesmu koju žele čuti (koja neće narušavati mir ili biti vulgarna). A kroz umjetnost, čija je ciljana skupina su također svi polaznici, poželjno mladi, će imati materijal potreban da nacrtaju nešto. Također će biti osiguran materijal za djecu prolaznika koja će moći nacrtati nešto na pojam ,,Srednjoškolac/ka”.“– kažu iz ASuBiH Brčko

Artsy day je druga aktivnost u Danima mladih koji organizuju članovi Lokalnog tima Brčko, AsuBiH. Dani mladih su organizovani povodom ljetnog raspusta, putem kojeg bi se prikazala kreativnost, domišljatost i sposobnost mladih grada Brčko.

Ovom aktivnošću želi se postići kreativno razmišljanje i izjašnjavanje mladih, nudi se prilika za izražvanje i druženje sa vršnjacima kao i promocija književnih, glazbenih i umjetničkih djela.  Crteži i napisana djela će se nakon aktivnosti podijeliti prolaznicima te će se tako osigurati promocija kreativnih djela mladih našeg gradaBrčko.” – također su rekli iz ASuBiH Brčko.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here