Aktuelna tema koja se vrti u BiH.”Upiši Medicinsku skolu i idi odavdje!” Da li se ti pronalaziš u ovom sloganu? Medicinska škola razlog ostanka ili odlaska van granica nase zemlje.

O ovoj temi smo govorili sa učenicama trećeg razreda Medicinske škole. Za njih ovaj slogan ne važi, one svoje živote vide u granica BiH.Kažu da ne pomišljaju da odu iz BiH. Govorile su nam i o realizaciji njihovih časova kako teorijski tako i praktičnih radova,one su zadovoljne jer i one rade ono što vole. Na samom kraju su nam spomenule i njihov projekat a radi se o projektu Građanin, a tema je uvođenje Njemačkog jezika u Medicinsku školu radi lakšeg rada na specijalizaciji i daljem školovanju.

Hana Hasanbegović nam je rekla: “Ne želimo učiti Njemački jezik kako bismo otisli iz BiH, želimo samo da se obučimo u što boljim zemljama i želimo da jednog dana i našu BiH nazivaju “boljom” zemljom.”

Mi smo im poželjele sreću i uspjeh u daljem školovanju I da idalje ostanu pri toj pomisli da ne napuštaju našee granice.

Tekst napisala: Lejla Komarac

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here