Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizuje izložbu slika pod nazivom Muzička kutija Emira Osmića. Izložba se otvara sutra, 07. augusta sa početkom od 21h, u galeriji Zvono.

 

“Djela Emira Osmića u najširem smislu možemo promatrati kao apstraktni ekspresionizam. Ono što je Saša Bukvić kao osnivač i kustos galerije Zvono odavno primijetio je Osmićev nesvakidašnji odnos prema društvenoj realnosti koju, zahvaljujući zanatskom umijeću, vješto pretače u likovni jezik. Zanima nas kao ljude posvećene afirmaciji nezavisne kulture i umjetnosti ono što je daleko van mainstream okvira i veoma nam je važno da u galeriji Zvono predstavljamo cikluse umjetnika/ca koji nisu nužno dio definiranih procesa nego su u fazi istraživanja. Važno nam je da kroz suradnju sa umjetnicima/ama senzibiliteta koji je i nama blizak šaljemo poruku koju će možda razumjeti samo uži dio društva, ali da ona, među krugom istomišljenika/ca bude jasna i prihvaćena”, rekla nam je Kristina Ljevak, predsjednica Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono.

Emir Osmić rođen je 1985.godine u Mostaru, ali srednju školu primijenjenih umjetnosti i Akademiju likovnih umjesnosti završio u Sarajevu. Trenutno pohađa master studije na istoj akademiji na Odsjeku za slikarstvo. Svoje izložbe je izlagao na više samostalnih i kolektivnih izložbi, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Kada? Sutra, 07. augusta, sa početkom od 21h
Gdje? Galerija Zvono, Obala Maka Dizdara 10, Sarajevo

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here