Danas u 19:15h održana je press konferencija uoči utakmice reprezntacije BiH protiv Austrije. Utakmica se igra sutra (11.09.) sa početkom u 20:45h na Bilinom Polju. Podsjećamo da se ova utakmica, kao i utakmica protiv Sjverne Irske, igra u okviru Lige nacija. Reprezentacija BiH je sa golom razlike pobijedila Sjevernu Irsku (1:2).

Predstavnicima medija se obratio selektor Robert Prosinečki:

Mislim da poslije Sjeverne Irske, vratili smo  se u Zenicu, imali smo dva dana priprema, tako da će sutra svi konkurirati za utakmicu. Bit će zanimljiva utakmica. Obje ekipe su jake. Do sada je sve uredu. Mi smo pokazali dobru odbranu. Ipak, Sjeverna Irska igra 6 godina zajedno. U ovom trenutku najvažnija su ta 3 boda. Mi igramo sada kući, tako da ćemo  htjeti loptu i pobjedu, ipak igramo pred našom publikom.  Bilo bi super da imamo 6 bodova. Nadamo se da ćemo protiv Austrije igrati bolje.

Također medijima se obratio Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH.

Ne možemo biti zadovoljni načinom na koji smo igrali protiv Sjeverne Irske, ali smo analizirali gdje smo griješili i pokušaćemo sutra da promijenimo neke stvari. Međutim, potpisao bih da uvijek imamo rezultat i kada nismo na nivou. Sigurno je da ćemo pred našim navijačima igrati drugačije. Imam osjećaj da atmosfera na utakmicama nije kao prije i zato pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo se potruditi da na terenu pružimo najbolje od sebe i ostvarimo povoljan rezultat. Austrija je konkurent za prvo mjesto i bilo bi idealno kada bismo pobijedili.

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here