Danas sa početkom u 10:00h u press sali stadiona Bilino Polje održana je press konferencija povodom nastupajuće utakmice NK Čelik sa F.K. Zvijezda 09. Utakmica se igra u subotu 18.08.2018. godine sa poćetkom u 17:00h.

Predstavnicima medija obratili su se trener kluba Adnan Ornek i Aldin Šišić


Već tri-četiri sedmice se družimo na press konferencijama i govorili smo o poteškoćama koje imamo. Kako vrijeme prolazi naš tim se sastavlja. Imali smo jedan mali igrački kadar i u sezonu smo ušli sa 7-8 igrača. Teško smo ušli u sezonu i kasnili smo za ostalim ekipama. Kako je vrijem prolazilo tako smo i mi sastavljali svoj tim. Došlo je vrijeme, kao što je ova sedmica i bili smo primorani napraviti rotacije u sastavu. Sutra igramo jedan jako važan meč. Ovaj meč spada među najteže, oni su također dobar tim. Mi ako dobijemo ovu utakmicu, vjerujemo da ćemo mnogo napredovati na tabeli, naravno moramo ostati smireni i strpljivi. Moramo da pružimo jednu veliku disciplinu i odogovornost. Vjerujemo da će ova utakmica dosta toga promijeniti. Ono što je pozitivno za nas je da znamo da imamo dosta širi igrački kadar. To nas rasterećuje i daje nam snagu.

Trener je dodao još da su svi igrači spremini, kazao ja da nema igrača koji su suspendovani ili povrijeđeni.
Pisalo se i pričalo da će Adnan Zahirović nastupati u dresu Čelika, a evo što je na tu priču kazao trener Adnan.

Još uvijek nije završeno, pregovaramo sa Adnanom i još razgovaramo o uslovima. Dva igrača iz Senegala su nam stigla i velika je šansa da ćemo i njih sutra predstaviti. To su igrači koji su sa nama bili na kampu u Turskoj.
Igrači iz Senegala koji su stigli u NK Čelik su Moussa Marone i Faustin Sengore. Moussa je krilni igrač dok Faustin zauzima poziciju zadnjeg veznog.

Medijima se također obratio i Aldin Šišić.

Ovo je prva utakmica gdje je Čelik favorit. Vjerujemo da ćemo opravdati mjesto favorita i donijeti 3 boda. Ovu utakmicu moramo shavtiti ozbiljnije od Želje i Sarajeva, ovo je utakmica i psihološkog testa. Bilo bi lijepo da na jednoj utakmici postigenmo više od jednog gola.

NK Čelik i F.K . Zvijezda 09. igraju sutra na stadionu Bilino Poje sa početkom od 17:00h, a Vaša podrška i navijanje na tribinama je ono što će, kako je trener kazao dati igračima bolju koncentraciju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here