MOONDANCE FESTIVAL objavio je aftermovie šestog izdanja na tvrđavi Kamerlengo u Trogiru. Tri nezaboravne noći plesa pod mjesečinom zabilježene su u after filmiću!

Na ovogodišnjem izdanju pred brojnom publikom iz cijeloga svijeta nastupali su headlineri koji predstavljaju sam vrh svjetske techno scene: Rødhåd, Radio Slave i Monoloc u okviru Dystopian noći, dok je najznačajniji techno klub u istoriji Tresor doveo Jonasa Koppa, K-HAND, Handmadea, te The Analogue Cops.

Osim navedenih izvođača koji su odradili setove za pamćenje na trogirskoj kuli Kamerlengo nastupali su i KiNK, Francesco Tristano i Eduardo de la Calle. Da mogu stati rame uz rame sa svjetskim imenima, sjajnim nastupima dokazali su i DJ-evi iz regiona Forest People, Filip Xavi, Ivan Komlinović, Jan Kinčl, Avoid, Skeptik, Jock, Edy C

Pored nezaboravnih noći u okviru programa festivala održane su i razne prezentacije i radionice za DJ-eve, kao i after žurke.

Moondance festival održan je od 9. do 11. avgusta u Trogiru, a predstavlja egzotični spoj elektronske muzike, video umjetnosti, edukacije i zabave, pa se pažljivo biranim line up-om, high-end produkcijom i jedinstvenim ambijentom srednjovekovne kule Kamerlengo nametnuo kao vodeći underground techno festival i van regiona.

Predstavnik Moondance festivala Pero FullHouse aka Skeptik odlazi u Pariz 27. septembra gdje će u okviru Paris Electronic Weeka, promovisati sam festival i raditi u jednom od najboljih techno klubova na svijetu Concrete, gdje će promovisati zvuk Moondancea!

Moondance festival priprema i novo izdanje Electric Halloweena – najvećeg regionalnog okupljanja elektro zombija. Uskoro više informacija!

Prethodni članakVelika makedonska turneja Bosanskog narodnog pozorišta Zenica
Naredni članakHibrid predstavio novi video spot za pjesmu Opet se Nadam
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here