U ponedjeljak, 28. maja sa početkom od 11:55h, u JU ‘Centar za kulturu’ u Stanarima održat će se predstava za djecu “Čudesni kontinenti”, Nevid teatra iz Banja Luke. Sa ovom predstavom, Nevid teatar kreću sa ovogodišnjom turnejom koja će biti realizovana u periodu od 28. maja do 15. juna u Stanarima, Kotor Varošu, Rudom, Foči, Han Pijesku, Novom Gradu, Krupi na Uni, Ribniku, Bileći i Ljubinju. U svakoj opštini predstava će počinjati u 11:55h i trajat će 45 minuta.

“Predstava slijedi principe savremenog teatra pokreta i namijenjena je djeci uzrasta od tri do devet godina. Dio je obrazovnog programa Nevid Teatra – NT 2018. koji istražuje nove teritorije u obrazovnom pristupu učenja djece predškolskog i maloškolskog uzrasta. Ovaj program obuhvata izvođenje autorske obrazovne-interaktivne predstave “Čudesni kontinenti” i održavanje interaktivnih radionica i predavanje na temu ‘Uticaj interaktivne predstave u razvoju kreativnog mišljenja kod djece još u najranijem djetinjstvu’” – kažu iz Nevid teatra, organizatori ovog dešavanja.

Poslije izvođenja predstave održat će se dvije kreativne radionice u trajanju od 30 minuta. Prva radionica je namijenjena za djecu uzrasta od tri do četiri godine, a druga je namijenjena za djecu uzrasta od pet do šest godina. Kroz ovu radionicu djeca će imati priliku da se upoznaju sa osnovama dramskih igara i tehnike, neverbalne i verbalne komunikacije, kroz čudesni svijet fantazije u kojem se izražava osjećajima i idejama. Prva radionica počinje u 13:55h, a druga u 14:55h.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here