Ja sam stvarno sanjar, vizionar. Ja želim da mijenjam i za mene je promjena nešto važno i to očekujem od svojih saradnika, prijatelja, klijenata. Klijenti to baš i ne vole, ali ja se zbog toga neću promijeniti, nego ću promijeniti njih, njihovu komunikaciju i njihove brendove na bolje,” izjavila je Vesna Beganović CEO&Founder agencije Via Media, te svojim pozdravom i zvanično otvorila program osme Brending konferencije koja je ove godine zabilježila nove rekorde po posjećenosti.

Pod sloganom RESHAPE BRANS, agencija Via Media u najavi konferencije nam je obećala jedinstveno iskustvo, inovativan sadržaj i svjetske eksperte. Obećanje su više nego ispunili. Ulaskom u Dom mladih, zaronili smo u okean, koji su nam maestralnim vizualima dočarali organizatori Brending konferencije, te smo zajedno s preko 500 profesionalaca marketing industrije otkrili nepregledna prostranstva i mogućnosti.

Optimistični smo, pa ćemo reći da su nas svjetski stručnjaci koji su s nama podijelili svoja iskustva, uvjerili da je promjena na bolje zaista moguća, te da možemo ostaviti otežavajuće okolnosti po strani i već danas krenuti u akciju.

Iako tematski različita, predavanja Davida Balfoura, majstora iskustvenog marketinga, Borisa Nemšića, “kralja mobilnih telekomunikacija”, Dalibora Šumige, eksperta za neuromarketing, Karima Rashida, genija industrijskog dizajna i Lenje Faragune, “mame” modernog marketinga, imali su jednu zajedničku poruku. Stigla je era novog “human to human” marketinga.

Da bi gradili brendove u ovoj eri, nije vam potrebna stručna marketinška diploma, nego iskrenost i diploma iz ljudskosti. To se pokazalo i pri odabiru pobjednika ovogodišnjeg Young Lions BiH takmičenja, jer su pobjednici i dobitnici prestižne nagrade u vrijednosti od 10 000 KM na zadatak koji su dobili od MarketMakers projekta, ponudili kreativno rješenje koje u fokus stavlja stvarnog i iskrenog čovjeka. Zanimljiv je podatak da su priliku za putovanje na festival kreativnosti u Cannes i ove godine osvojili kreativci iz tima Mania, Danijel Tepšić i Dajan Javorac.

Od početka do kraja, konferencija je disala i odisala istinskom ljudskošću, jednostavnošću, iskrenošću, pa se zaista u zraku mogla osjetiti promjena. Zato ćemo i ovo saopštenje preoblikovati i skratiti. Službeni profili Brending konferencije na društvenim mrežama otkriće vam sve najvažnije detalje ovog istinskog praznika marketing industrije, a jedino što vam možemo savjetovati je da već danas počnete planirati dolazak na sljedeću konferenciju.

Svijet se zaista mijenja – to nije puka fraza, to je činjenica. Sretni smo što smo zahvaljujući Brending konferenciji bili dijelom ove promjene.

Partneri konferencije, brendovi već posvećeni oblikovanju našeg boljeg okruženja, su kompanije MarketMakers, ASA Banka, Orbico, Delimano, Courtyard by Marriott, Toyota, Nescafe, Viber, Yves Saint Laurent, Manpower, Ambasada Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Sarajevo, Sarajevski kiseljak, Foreign Investors Council i HTC, te medijske kuće Al Jazeera Balkans, BHRT, FTV, PRVA TV, ATV, Pink BH, Hayat TV, TV 1, Face TV, Klix.ba, Dnevnik.hr, Source.ba, Dnevni list, Marketing mreža, Akta.ba, RSG radio, Advertiser Serbia, Bljesak.info, Marketing Magazin, Dnevno.hr, Business magazine, Fokus.ba, Faktor, Banjaluka.com, Lider Media, Plan B, Gracija magazin, Naxi radio, Top FM Faktor.ba, ONASA, FPS Media, Media Res, Pentagram, Europlakat, Margo, SCC, AS plus.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here