Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

Održano školsko takmičenje u Prvoj gimnaziji, 1. mjesto odjeljenje III – 6 sa temom “Držite fige za bolje knjige”

0

O temi “Držite fige za bolje knjige” pisali smo ranije i više možete pročitati ovdje.

U srijedu, 29.03.2017. godine u prostorijama Prve gimnazije u Zenici, održano je školsko takmičenje iz demokratije u sklopu Projekta Građanin. Takmičilo se 6 odjeljenja trećih razreda, te nakon 4 sata prezentovanja pobjedu su odnijeli učenici III-6 razreda društvenog smjera na temu „Problem udžbenika“ koju su oni nazvali „Držite fige za bolje knjige“.

 

Naredni učenici III – 6 prezentovali su temu na  takmičenju: Berina Omerdić, Faris Mrako, Ena Rahmanović, Danko Damjanović, Irma Ahmetspahić, Kenan Kapetanović, Dunja Pašajlić i Merima Mustafić.

„Što se tiče rezultata, naravno jako smo zadovoljni. Drago nam je što se trud isplatio i što nam se pruža prilika ne samo za takmičenjem koje slijedi već i za realizacijom problema. Takmičenje je proteklo bez ikakvih problema, svi razredi su prezentovali svoj portofolij. Što se tiče naše ekipe, jako smo zadovoljni prezentacijom jer je sve odlično prošlo. Sve grupe su izložile šta su imale, te su onda uslijedili komentari komisije, uglavnom pozitivni”,  kaže Ena Rahmanović, učenica III-6.

Komisiju su činili: profesorica Jasmina Delić – profesorica demokratije i ljudskih prava, profesor Mirzet Skopljak – profesor etike, profesorica Hajra Šehović – profesorica sociologije i pedagog škole – Edina Kos-Buro.

 

Konkurencija je bila jaka, i naravno da smo u nekoliko trenutaka pomislili da nećemo pobijediti, ali eto ipak nakon toliko teškog rada i zalaganja uspjeli smo pobijediti. Iskreno, meni je drago što su pobijedili učenici sa društvenog smjera jer, kako nam je rekla profesorica Jasmina, već dugo nisu pobijedili učenici sa ovog smjera. Sada, nadamo se, slijedi takmičenje protiv ostalih škola u državi. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, prvenstveno iz razloga što nam je ova tema tako bliska i doista važna, ali opet ne znamo šta nas čeka pa se možemo samo nadati najboljem.„ – Berina Omerdić, učenica III-6.

Teme drugih odjeljenja bile su:

  • Legalizacija medicinskog kanabisa
  • Zastoj u školstvu
  • Đe? Festival
  • Naša osobina lijepa okolina
  • Nećemo navigaciju hoćemo orijentaciju
Share.

About Author

Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

Leave A Reply