Polovinom mjeseca februara, tačnije 14.02.2018. godine, svečano je otvorena renovirana gimnastička dvorana „Partizan“ u Papirnoj. Za oživljavanje nekadašnjeg centra gimnastike zaslužni su članovi Sportske škole  „Winner“ iz Zenice.

Nakon više od 25 godina zatvorene dvorane predstavnici Sportske škole su počeli sa renoviranjem prostora u želji da Zeničanima vrate bazični sport.

Na taj način, Zenica će rame uz rame sa Tuzlom i Sarajevom biti grad sa moderno opremljenom gimnastičkom dvoranom.

Prisutnima se na dan svečanog otvaranja renovirane sale obratio predsjednik Skupštine Sportsokg društva „Winner“, Sanjin Aldobašić, koji kaže da je sanacija dvorane samo prva faza.

„Nadam se da će ova dvorana biti puna, nadam se da ćemo oživjeti kompletan ovaj prostor stare Paprine. Instaliran je novi sistem grijanja, urađena je sanacija zidova i podova, tako da smo ispunili sve uslove za rad. Tek sada imamo uslove da instaliramo gimnastičku opremu, pa će za par mjeseci ova dvorana doživjeti novu dimenziju.“, rekao je Aldobašić.

Svečanom otvorenju dvorane prisustvovao je gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je istakao status Zenice kao sportskog grada:

„Grad Zenica je sportski grad. Nažalost, u bivšem periodu se nije puno pažnje posvećivalo redu i radu, tako da su ovi klubovi došli do izdisaja.“, izjavio je Kasumović.

On također poziva sve klubove i sportska društva se obrate Gradskoj upravi, jer je Grad, kako on kaže, spreman ulagati, iz razloga što je to centar grada.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here