U subotu, 22.09.2018. godine, sa početkom u 18:00 sati u Domu rudara Particooltura+ sa dva stejdža se vraća u Zenicu.

Razgovarali smo sa organizatorima koji nam kažu: Rezidencija Particoolture u Zenici, Dom rudara i ovaj put će biti naše mjesto okupljanja i super zabave. Da ne bi bilo isto onako dobro kao i prošli put, naštimali smo da bude još bolje. Spremili smo baštu za laganini plesove, da se malo zagrijemo do 23:00.

Za ples je zadužena mnogobrojna ekipa iz cijele BiH, koju su nam organizatori predstavili u svom stilu:

Edib D Dautović (Edib D) – kao glavni i odgovorni! DJ i producent iz Travnika. Živi i radi u Sarajevu, gdje je i rezident jako lijepog kluba – Trezor. Svojom muzikom je častio raju širom BiH, Srbije, Crne Gore, gdje je također rezident super moćnog Dream catcher dvorca u planinama Crne Gore. Naravno nije se zaustavio među granicama bivše nam države, puštao je svoje note  umnogim gradovima širom Evrope!

Mirna Hrapović (MARLA FELIS) – mlada i perspektivna DJ-ica iz Sarajeva, članica “Dance more sleep later” družine, koju vodi naš headliner Edib D.

Djordje Gajic (GEORGE FROM JUNGLE) – također novo ime na našoj elektro sceni. Svestrani dečko iz Banja Luke dolazi da nas raspleše uz svoje tech house ritmove.

Edvin Artukovic (CRAB) – jedan od domaćih u ekipi. Vrtio na mnogim eventima, kako u Zenici, tako i u ostalim dijelovima BiH. Zeničanima dobro poznato ime. Dolazi da uljepša druženje.

Kerim Telalović (KERIM) – pionir ekipe. Trenira, biće dobar. Podržat’ ćemo ga.

Refa Telalovic (REFA T) – glavni krivac za sve ovo. Muzikom se bavi duže od pola životnog vijeka, u zadnje vrijeme se posvetio DJ-ingu, pa ćemo vidjeti da li će biti nešto od njega.

Prethodni članakDavor B. i Ra1n u subotu u Libertasu!
Naredni članakKritična masa + projekcija filma “Dva točka-duplo više!”
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here