U petak, 07.09.2018. godine u 19:00 h na platou Narodnog pozorišta Sarajevo prelijepim notama Irhad Baručija će otvoriti četvrti Festival ulične umjetnosti – FUU, nakon čega će se prisutnima obratiti direktor Festivala.

Iz organizacije govore kako program nastavljaju uz rap sastav STOPOSTO koji na scenu donosi zvuke hip hopa.

U 21:00 h nastupa cirkuski duo Master’n’Margarita – „Cabaret for dummies“ sa vatrenom magijom.

Drugog festivalskog dana FUU će u Velikom parku u 10:00h otvoriti Art market čija će ponuda biti dostupna do kraja vikenda, odnosno do kraja festivala.

U 17:00 h u subotu u zgradi Papagajka otvaranje galerije „Garage art“ slijedi muzički program „Svira ko stigne“, u 18 časova Jusuf Brkić počinje sa magijom na sazu, a nedugo nakon toga biće upriličena projekciju filmova studenata Akademije scenskih umjetnosti i izložba inspirisana sloganom ovogodišnjeg  FUU-a „I love my life“.

U 19:45 h u zgradi Papagajka program se nastavlja audio vizuelnim eletronskim užitkom uz Bitef smrti, u 20:45 nastupaju Basheskia & Edward EQ, a u 22h bend Gudron, nakon muzičkog dijela programa slijedi vatreni spektakl uz već pomenuti dvojac Master’n’Margarita -„Cabaret for dummies“.

Od 19:00 h uz program u Papagajki ispred Gradske tržnice ćete imati priliku uživati uz zvuke članova Kamernog simfonijskog orkestra Zenice, nakon čega slijedi parada klauna, a u 20:00 h iznenađenje na ulici Ferhadija, Obojena klapa i DJ Mehikano spremaju nešto vrijedno svačije pažnje!

Trećeg dana festivala u nedjelju, 09.09.2018. godine, od 10h-13h u Velikom parku počinje dječiji program. Najmlađe će zabaviti teatarska trupa Everyman i Udruženje Bajka kroz radionicu kiparstva i flicanja uz prigodne bajke, svako dijete će imati priliku da izradi skulpture od vune i osmisli svoje malo pozorište bajki, također će imati priliku učestvovati na radionici klesanja i radionici modelovanja. Za kraj najmlađi će imati priliku uživati i pokazati svoje vještine u sportu!

U 17h nedjeljni program u zgradi Papagajka počinje otvaranjem izložbe „Garage art“. Nakon čega slijedi muzički dio programa  „Svira ko stigne“ i projekcija filmova studenata Akademije scenskih umjetnosti.  

Od 19h među zidovima najšarenije zgrade još jedna izložba „Pap-agaj Art“, harmonika i violončelo u rukama Belme & Belme će vam pokazati moć muzike, tradicije i klasike od 19:30h.

U 20:00h predstavom „Dame biraju“ Altteatra ćemo dodatno zagrijati atmosferu,  a nakon toga u 22h slijede zvuci flamenka uz Hector Morića i Meritu Bavčić.

U kompleksu zgrade Papagajka moći ćete pogledati murale umjetnika Rikarda Druškića, Muhameda Baručije, Deni Božića, Romana Kuduzovića, Maje Batine i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajeva.

Kolektivna izložba fotografija “Lična istorija FUU-a u zadnje 4. godine” biće otvorena od 25.09.2018. – 25.10.2018. u J.U. Centar Kulture i Mladih Općine Centar, ulica Jelićeva 1!

Prethodni članakPrezentacija projekta za mlade: “Putovanje Evropom”
Naredni članakMeđunarodni dan nestalih osoba
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here