Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru održat će se poetski kolaž “Jednu turu za kulturu” gdje će studenti Sveučilišta u satiričnom kontekstu čitati tekstove turbo-folk pjesama i njihove poetske varijacije iz svjetske književnosti.

“Poetski kolaž “Jednu turu za kulturu” održat će se večeras u 20:00h u HNK Mostar. Događaj se organizira već treći put. Poetski kolaž osmišljen ke da na kulturan ali i zabavan način studentima i ostalim gostima pokažemo razliku između prave poezije i današnje glazbe koju nazivamo “cajke”. Mi se nadamo da svako ko nas dođe poslušat, nauči više cijeniti poeziju velikih pjesnika. Događaj je prve dvije godine izazvao veliko zanimanje za ovakve događaje i sigurni smo da je potaknuo mlade da posjećuju više kulturnih događaja. Ove godine očekujemo veću posjećenost s obzirom da je događaj prepoznat kao zanimljiv i vrlo poučan.” – kažu Studentski Zbor Sveučilišta Mostar, organizatori ovog dešavanja.

Mjesec kulture prvi put je uvrstio ovaj kolaž 2016. godine kada je HD HS Kosača okupio i nasmijao mnogobrojnu publiku.

Na poetskom kolažu koji će se održati večeras, 26. aprila s početkom od 20h u Hrvatskom narodnom pozorištu u Mostaru, predstavit će se još neizvođene pjesme iz masovne muzike i njihove varijacije u svjetskoj poeziji. Očekuje vas zanimljiva večera uz smijeh i interpretaciju bezvremenske poezije.

FB event

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here