U svakom se čovjeku nalazi ogroman potencijal. Vjerovanje u svoju snagu i mladost te stalno izučavanje vodi ka ostvarenju ciljeva. 

Ako čovjek želi da pređe put od tačke A do tačke B, mora da zna gdje su i tačka A i tačka B. Kako će preći to rastojanje ako ne zna gde je tačka A, tačka u kojoj se trenutno nalazi. Definisanje tačke A znači to da ustanovite u čemu ste i koliko uspješni ili neuspješni i zašto ste tu gdje jeste, bez samoobmanjivanja.

Polovina rješenja problema leži u njegovom definisanju. Potrebno je da napravite dijagnozu-prijesjek stanja svog života. Kada vam bude jasno odakle krećete i gde želite da stignete, biće vam jasno i rastojanje koje treba da pređete, kao i to šta vas sve na tom putu čeka.

Postoje brojne kategorije života u kojima se može biti uspješan ili neuspješan, i vaša pozicija u svakoj od tih kategorija ne mora biti ista. Veliki je broj dimenzija u kojima je važno da čovjek bude uspješan da bi bio zadovoljan svojim životom, ali se one mogu grupisati u neke šire kategorije radi boljeg pregleda.

Život nije generalna proba. Idemo kroz njega u jednom pravcu, bez mogućnosti da se vratimo nazad i popravimo ono što smo propustili. Pokretna traka zvana “vrijeme” vozi nas u jednom smjeru. Oko nas se pojavljuju šanse. Na nama je da pružimo ruku i iskoristimo ih.

Izaberite uspjeh. Nemojte životariti. Znamo da možete i bolje. Živite svojim punim kapacitetima.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here