Narodno pozorište Mostar organizuje drugu predstavu pod nazivom “Prst”, Sarajevskog ratnog teatra SARTR. Predstava se organizuje u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2018”, te će biti upriličena sutra, 13.07., sa početkom od 20h.

 

“Komad “Prst” smatra se jednim od najboljih savremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj Regiji, a autorica je kosovska spisateljica Doruntina Basha. Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktualno pitanje pozicije žena u savremenom društvu.” -rekla je Adna Mrgan, PR Mostarskog ljeta.

Predstava “Prst” rađena je po tekstu Doruntine Basha, dok je režiju predstave radila Sabrina Begović Ćorić. Igraju: Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

“U kontekstu novije historije i patrijarhalnih odnosa, ona na veoma uvjerljiv način prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje ne mogu više živjeti skupa, ali ni jedna bez druge. Predstava budi emocije, a također i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i međusobnih optuživanja svekrve i snahe, neovisno od njihove specifične situacije, tipični za šire prostore Balkana. U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i tačnom psihološkom slikom likova fantastiča ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.” – rekla je Adna Mrgan, PR Mostarskog ljeta.

Kada? Petak, 13.07., sa početkom od 20h
Gdje? Narodno pozorište Mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here