Zamislimo ekipu gdje je prosjek godina 19, ista ta ekipa je u znaku broja 8, to jest, osam titula i isto toliko reprezentativki. Nije nam nepoznata priča da političari ne obraćaju pažnju na sport i mlade nade jer je jako malo bitnih stvari kojima politika pokloni svoju pažnju. Ovo je priča o upornim, talentovanim i uspješnim djevojkama koje su ne sate i dane nego godine poklonile voljenom ženskom košarkaškom klubu Čelik, a koji je pred mogućim gašenjem.

U cijeloj priči oko finansiranja ili ne finansiranja muškog nogometa “najveća kolateralna šteta” su igračice i rukovodstvo KŽK Čelik! U “oblaku dima” koji se podigao oko simbola grada i nogometnog kluba Čelik nestale su zlatne zeničke djevojke, koje su u naš grad jedine dovele Regionalnu ligu, velike timove poput Partizana, Splita, Olimpije, a tim koji okuplja te djevojke dobija 12.500 KM, upola manje nego njihove kolege iz muške košarke.

KŽK Čelik svakog mjeseca ima dvije gostujuće i dvije utakmice na svom terenu a samo za to je potrebno izdvojiti oko 3.000 KM. Nije da se ne isplati izdvojiti za njih, itekako se isplati a to su i same svojim uspješnim košarkaškim nastupima, svojom upornošću i stalnim treninzima i dokazale.

Radio Active je obavio razgovor sa PR-om ovog kluba Nedžadom Glibom, izuzetno ljubaznim gospodinom. Kada se pojavila priča o apelu za spas KŽK Čelik nije zvučalo toliko poražavajuće koliko nakon razgovora sa gospodinom Glibom. Naime, svi uspjesi, sva priznanja i osvojene medalje u septembru bi moglo pasti u vodu jer je u zraku veliki upitnik iznad ovog kluba. Uspjesi, utakmice i ove djevojke nisu prepoznate u svojoj zajednici, nepravedno, pa je njihov voljeni klub pred mogućim gašenjem.

Šta će se do septembra desiti sa ovim klubom to još niko ne zna, ali postoji jedno pitanje za sve nas:” Da li se isplati ulagati u crnu rupu bez dna ili je korisnije malo obratiti pažnju na one uspješnije i korisnije u našoj zajednici?”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here