Svjetski poznata Lean Startup Machine radionica koja je do sada održana u preko 100 gradova diljem svijeta napokon dolazi i u Sarajevo! Prvi put će građani Bosne i Hercegovine ali i regije imati priliku da kroz vodeći svjetski program upoznaju i praktično primijene ovaj jedinstven princip korištenja Lean metodologije u razvoju vlastitog biznisa kao što je to imalo priliku učiniti 5000 učesnika u cijelom svijetu.

Lean Startup Machine je program pokrenut u New Yorku koji je za kratko vrijeme uspio da postane svjetski priznat način razvoja biznisa, a predstavlja intenzivnu trodnevnu radionicu koja je namijenjena poduzetnicima, inovatorima i svim pojedincima koji imaju ideju koju žele da pretvore u kvalitetan biznis. Predavači, govornici i mentori Lean Startup radionice su svjetski uspješni poduzetnici koji su uz pomoć ove metodologije uspjeli da pokrenu vlastite kompanije.

Lansiranje novog poslovnog poduhvata bez obzira da li se radi o start upu, maloj kompaniji ili inicijativi unutar velike kompanije predstavlja veliki izazov, a čak 75% novih ideja propadne u prvoj godini postojanja. Lean metodologija smanjuje ove procente jer prednost daje praktičnom radu u odnosu na pravljenje dugoročnih planova na papiru i traži povratnu informaciju od potencijalnog klijenta umjesto da se pouzda u intuiciju poduzetnika. Ova metodologija će spriječiti da se zaljubite u ideju koja na koncu nije pogodna za razvoj biznisa.

Ukoliko želite da naučite kako kreirati proizvode koji mijenjaju izgled tržišta pridružite nam se od 16. do 18. marta u Sarajevu! Karte će biti u prodaji od januara, a budući da je broj mjesta ograničen pratite web stranicu i društvene mreže Asocijacije za razvoj karijere ARK kako biste prvi bili informisani!
Lean Startup Machine prvi put na Balkan i u Sarajevo dovodi Asocijacija za razvoj karijere ARK u saradnji sa partnerima iz New Yorka koji su idejni tvorci programa.

Ukoliko i Vi imate ideju ili prijedlog za saradnju sa Asocijacijom ARK u sklopu Lean Startup Machine radionice u Sarajevu, organizatori će rado poslušati Vaš prijedlog, te im se sa svim upitima možete obratiti putem email adrese contact@asocijacija-ark.com.

Šta čekaš? Pridruži se pokretu!

Prethodni članak16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama (25. novembra – 10. decembra)
Naredni članakZenica-Niš calling: HIV i bolesti zavisnosti
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here