Danas, 25.05.2017. godine i prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, a u organizaciji bivših i sadašnjih studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici održana je prva „Branding up“  konferencija.

Važno je napomenuti kako su ovu konferenciju u potpunosti osmislili i realizirali studenti Ekonomskog fakulteta uz podršku dekana i nastavnika.

Prigodnim obraćanjem Konferenciju je otvorio doc.dr.sc. Alaudin Brkić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici koji je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo učestvovanjem i pružanjem pomoći u realizaciji ove ideje, te izrazio nadu da će u budućnosti studenti moći prisustvovati ovakvim konferencijama.

Prisutnima se potom obratio doc.dr.sc. Dženan Kulović, prodekan za nastavu i studentska Ekonomskog fakulteta  Univerziteta u Zenici koji je,osim što je izrazio svoje zadovoljstvo organiziranjem, iskazao nadu da će ova Konferencija studentima biti od koristi, te da će doprinijeti u razvoju njihovih vještina. Također je uputio čestitke studentima koji su uspjeli za kratko vrijeme da organiziraju ovakvu konferenciju.

Idejni tvorac održavanja i organiziranja Konferencije je bila Zerina Muco, koja se također obratila prisutnima ističući kako je ova Konferencija organizirana upravo zbog studenata koji u budućnosti treba da budu nosioci ove države u ekonomskom smislu. Na kraju niza uvodnih obraćanja prisutne je pozdravila i  Irma Omerović, projekt menadžer.

Značajno i jako zanimljivo predavanje na današnjoj Konferenciji održao je prof.dr.sc. Zvonimir Pavlek,  marketinški stručnjak više od 40 godina i tvorac poznatih brendova Čokolino i Vegeta.

Prof.dr.sc. Zvonimir Pavlek, svoju karijeru započeo je u marketingu kao student, a kasnije je s karijeru nastavio i korisna iskustva prenio u Podravku, a na današnjem predavanju sa studentima je podijelio zanimljive detalje saradnje sa firmom Ferrero.

Prisutni su danas imali priliku pratiti i predavanje Nine Bijedić Mujanović, direktorice marketinga AS grupacije, te predavanja Jasmina Pivića, Osnivača Area7 Entertainment, Kemala H. Balihodžića, CEO kompanije UpTrend Marketing Solutions i Nedžada Biberovića, marketnig menadžera u Akova grupaciji.

Prethodni članakCjelodnevna posjeta delegacije Ministarstva kulture Narodne Republike Kine Bosanskom narodnom pozorištu i gradu Zenica
Naredni članakDelegacija iz grada Canakkale u posjeti Zenici
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here