U sklopu Uličnog festivala u Zenici pod nazivom Uf! biće organizovan i Buvljak bez novca u nedjelju, 18.06.2017. godine sa početkom u 11:00 sati do 18:00 sati u Gradskom parku.

U slučaju kiše važno je napomenuti kako će Buvljak bez novca biti premješten u Aquarium Cafe bar ,(kako sugrađani/ke vole reći kod Bobana).

Udruženim snagama 18. juna u sklopu UF!-a će se desiti istovremeni Buvljak bez novca u većem broju gradova BiH, te vas ovim putem pozivamo na Buvljak bez novca u Zenici, izjavili su organizatori Udruženje “Priroda i društvo”.

Sve što ne koristiš – donesi!
Sve što ti treba – odnesi!

Sve/i su dobrodošle/i da učestvuju i podijele nešto što ne koriste ili dođu da uzmu nešto što im je potrebno.
Buvljak će biti organizovan u GRADSKOM PARKU u Zenici.

Donacija u vidu bilo kakvih stvari NIJE NEOPHODNA za učestvovanje na buvljaku.
Možemo i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo.

Sve/i treba da slobodno učestvujemo na bilo koji način, bez ikakvog osjećaja obaveze da donesemo nešto na buvljak, ukoliko nismo u prilici.

PRVI BUVLJAK BEZ NOVCA U ZENICI DONOSI: 

Pored kutka predviđenog za Buvljak bez novca imat ćemo I KUTAK ZA HRANU u kojem ćemo dijeliti besplatnu hranu, sve/i smo dobrodošle/i da donesemo hranu koja je jestiva na licu mjesta. Ukoliko imate i sirovog voća ili povrća, sokova i slično – dobrodošle/i ste da i to ponesete za građane i građanke kojima je potrebno.
Hrana, ne oružje – Zenica

KUTAK ZA UMJETNOST bit će otvoren za sve umjetnike i umjetnice koje pozivamo da okače svoje radove, čitaju svoju poeziju ili prozu, sviraju, plešu ili bilo šta što žele podijeliti s drugima. 🙂

KUTAK ZA KNJIGE u kojem možete donositi I uzimati knjige, na principu blind book date- knjige se razmjenjuju upakovane u novinskom papiru, tako da čitalac ne zna koji će naslov dobiti dok ne raspakuje knjigu.

KUTAK ZA POEZIJU je crtanje portreta riječima. Umjesto boja, oblika; olovka iscrtava slovima osobu koja sjedi nasuprot. Projekat je smišljen sa ciljem boljeg posmatranja ljudi koji nas okružuju. Krajnji ishod je portretpjesma koja, kao I u koncpetu crtanja, pripadne izvoru inspiracije. Dođite po pjesmu o sebi.

RAGA DAGA DUM KUTAK vam nudi razmjenu znanja o muziciranju na recikliranim instrumentima (lonci, poklopci, šerpe isl.). Dođite da zajedno pravimo buku.

Nedjelja u Gradskom parku pored već navedenih kutaka, nudi i KUTAK ZA VJEŠTINE. Dođite i pokažite svoje vještine, te na taj način naučite druge novim umijećima.
U nedjelju u parku dijelimo hranu, stvari, znanja, vještine, sreću I ljubav.
DOBRE KOTE POKRENULE ISTOVREMENI BUVLJAK BEZ NOVCA U BiH:

Buvljak Bez Novca slobodni je prostor za besplatnu razmjenu stvari, usluga, umjetničkih djela i hrane koji Dobre Kote iz Sarajeva organizuju već više od godinu dana. Naš moto je “Sve što ne koristiš – donesi! Sve što ti treba – odnesi!” Budući da dolazi lijepo vrijeme, odlučili/e smo da naši Buvljaci budu održavani u parkovima kako bismo podsjetili naše sugrađane i sugrađanke na kreativniju upotrebu javnog prostora i zelenih površina 🙂 Ovaj put želimo spojiti cijelu državu u našoj namjeri – želimo da se na isti dan, 18.06.2017. (nedjelja) održe Buvljaci u što više gradova Bosne i Hercegovine! – poručuju iz Dobrih Kota.

OVDJE možete pogledati kako je prošao jedan od Buvljaka Bez Novca u Sarajevu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here