Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

PRVI PUT U ZENICI: Buvljak Bez Novca!

0

U sklopu Uličnog festivala u Zenici pod nazivom Uf! biće organizovan i Buvljak bez novca u nedjelju, 18.06.2017. godine sa početkom u 11:00 sati do 18:00 sati u Gradskom parku.

U slučaju kiše važno je napomenuti kako će Buvljak bez novca biti premješten u Aquarium Cafe bar ,(kako sugrađani/ke vole reći kod Bobana).

Udruženim snagama 18. juna u sklopu UF!-a će se desiti istovremeni Buvljak bez novca u većem broju gradova BiH, te vas ovim putem pozivamo na Buvljak bez novca u Zenici, izjavili su organizatori Udruženje “Priroda i društvo”.

Sve što ne koristiš – donesi!
Sve što ti treba – odnesi!

Sve/i su dobrodošle/i da učestvuju i podijele nešto što ne koriste ili dođu da uzmu nešto što im je potrebno.
Buvljak će biti organizovan u GRADSKOM PARKU u Zenici.

Donacija u vidu bilo kakvih stvari NIJE NEOPHODNA za učestvovanje na buvljaku.
Možemo i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo.

Sve/i treba da slobodno učestvujemo na bilo koji način, bez ikakvog osjećaja obaveze da donesemo nešto na buvljak, ukoliko nismo u prilici.

PRVI BUVLJAK BEZ NOVCA U ZENICI DONOSI: 

Pored kutka predviđenog za Buvljak bez novca imat ćemo I KUTAK ZA HRANU u kojem ćemo dijeliti besplatnu hranu, sve/i smo dobrodošle/i da donesemo hranu koja je jestiva na licu mjesta. Ukoliko imate i sirovog voća ili povrća, sokova i slično – dobrodošle/i ste da i to ponesete za građane i građanke kojima je potrebno.
Hrana, ne oružje – Zenica

KUTAK ZA UMJETNOST bit će otvoren za sve umjetnike i umjetnice koje pozivamo da okače svoje radove, čitaju svoju poeziju ili prozu, sviraju, plešu ili bilo šta što žele podijeliti s drugima. 🙂

KUTAK ZA KNJIGE u kojem možete donositi I uzimati knjige, na principu blind book date- knjige se razmjenjuju upakovane u novinskom papiru, tako da čitalac ne zna koji će naslov dobiti dok ne raspakuje knjigu.

KUTAK ZA POEZIJU je crtanje portreta riječima. Umjesto boja, oblika; olovka iscrtava slovima osobu koja sjedi nasuprot. Projekat je smišljen sa ciljem boljeg posmatranja ljudi koji nas okružuju. Krajnji ishod je portretpjesma koja, kao I u koncpetu crtanja, pripadne izvoru inspiracije. Dođite po pjesmu o sebi.

RAGA DAGA DUM KUTAK vam nudi razmjenu znanja o muziciranju na recikliranim instrumentima (lonci, poklopci, šerpe isl.). Dođite da zajedno pravimo buku.

Nedjelja u Gradskom parku pored već navedenih kutaka, nudi i KUTAK ZA VJEŠTINE. Dođite i pokažite svoje vještine, te na taj način naučite druge novim umijećima.
U nedjelju u parku dijelimo hranu, stvari, znanja, vještine, sreću I ljubav.
DOBRE KOTE POKRENULE ISTOVREMENI BUVLJAK BEZ NOVCA U BiH:

Buvljak Bez Novca slobodni je prostor za besplatnu razmjenu stvari, usluga, umjetničkih djela i hrane koji Dobre Kote iz Sarajeva organizuju već više od godinu dana. Naš moto je “Sve što ne koristiš – donesi! Sve što ti treba – odnesi!” Budući da dolazi lijepo vrijeme, odlučili/e smo da naši Buvljaci budu održavani u parkovima kako bismo podsjetili naše sugrađane i sugrađanke na kreativniju upotrebu javnog prostora i zelenih površina 🙂 Ovaj put želimo spojiti cijelu državu u našoj namjeri – želimo da se na isti dan, 18.06.2017. (nedjelja) održe Buvljaci u što više gradova Bosne i Hercegovine! – poručuju iz Dobrih Kota.

OVDJE možete pogledati kako je prošao jedan od Buvljaka Bez Novca u Sarajevu.

Share.

About Author

Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

Leave A Reply