Gradski park u Zenici oživio je uz pomoć Udruženja “Priroda i društvo” i pomoć sugrađana/ki kojih je na Uličnom festivalu u Zenici iz dana u dan sve više. Pojedini sugrađani/ke su prepoznali značaj i važnost uređenja svoje lokalne sredine što znači da je neko ipak trebao da pokrene ovu priču.

Prvi put će Zeničani i Zeničanke imati priliku uživati u muzici kroz soundsystem zvučnike u parku na otvorenom. Kiša ne smije biti prepreka, ponesite kišobrane i dobru volju. Ekipa se i jučer družila bez obzira na kišu, štaviše plesalo se na kiši.

SOUNDSYSTEM RADIONICA – ZENICAFARIA SOUNDSYSTEM – od 12:00 do 23:00 h u Gradskom parku
(subota, 17.06.2017.)


Fotografija iznad preuzeta sa stranice Zenicafaria Soundsystem

Za sve znatiželjne kako je nastao prvi bh. soundsystem, kako se kopča i pali, Zenicafaria Soundsystem organizuje radionicu i razgovor o svemu što vas interesuje vezano za soundsystem, a tokom čitavog dana je i SOUNDSYSTEM SLUŠAONA sa Omanianom, Admirom i Demaba Reverbegovicem.

Ovo je ujedno i Gotiva Fest promo party gdje imate priliku kupiti ulaznicu za fest, i informisati se o dešavanjima na Gotiva fest 2017.

Čujemo se iz parka!

U nastavku pogledaje fotografije sa nekih aktivnosti Uf!-a:

Revolution Slider Error: Slider with alias UF not found.
Maybe you mean: 'slider1'

 

Pored soundsystem slušaonce, neke od radionice koje će biti organizovane su:

RADIONICA SPRAY ART

Spray art je jedinstvena umjetnost koju možemo sresti u najvećim svjetskim metropolama. Najčešće se slika u spray art tehnici sastoji iz neobičnih oblika, planeta, pejzaža, kometa, piramida, gradova i slično. Spray art tehnika, ima i druge nazive kao što su Aerosolgrafija ili Sadotgrafija, prema njenom osnivaču Ruben Sadot Fernandezu. Sadot je ovaj oblik umjetnosti započeo u Meksiku ranih osamdesetih godina, kada je na ulicama Meksika sjedio okružen prolaznicima, te stvarao umjetnička djela pomoću spreja. Tek nakon njegove smrti, ovaj slobodni vid umjetnosti, spray art, postaje poznat širom svijeta.

Oprobajte se u spray artu u subotu u Gradskom parku, od 13:00 sati ili samo uživajte u Spray art uličnom performansu, a o Belminu pročitajte u nastavku: http://activezenica.com/ja-se-bavim-spray-artom-belmin-becic-od-ulice-do-prve-izlozbe/

RADIONICA TIE DYE w/ Saudin subota | 17.06. | Gradski park

Tie dye je tehnika boja – ručno farbanje tkanine, odjeće ili obuće prepoznatljivo po miješanju više vrsta boja koje se prelijevaju jedna u drugu. Motivi “tie-dye” su prepoznatljivi i unikatni, a sama izrada sa adekvatnim bojama i tkaninom traje svega 10 minuta.
Ponesite stare, izblijedjele majice, stolnjake, carsafe i platna i sami im dodajte boje, uz pomoć tie dye radionice.

U nastavku pogledajte šta nas to još danas i sutra očekuje na Uličnom festivalu u Zenici:

FOTOGALERIJA PRVOG DANA:

Revolution Slider Error: Slider with alias UFprvidan not found.
Maybe you mean: 'slider1'

 

Ulični festival u Zenici počeo je 14.06.2017. godine, i trajaće sve do nedjelje 18.06., kada će u Gradskom parku u Zenici biti prvi put održan „Buvljak Bez Novca“. Više o tome možete pročitati u nastavku: http://activezenica.com/prvi-put-u-zenici-buvljak-bez-novca/

 

Projekat je podržan od strane Schuler Helfen Leben BiH fondacije.

Medijski prijatelj festivala – Prvi community radio u BiH – Radio “Active” Zenica – 88,5 FM

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here