Kampanja “Red noses” će trajati od 16.10. do 30.10.2017. godine i sav novac koji se skupi u toku trajanja kampanje će biti doniran Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka” za njihov projekat Roditeljska kuća.

Članovi i članice  Prvog community radija u BiH “Radio Active” i Udruženja za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica, danas, 19.10.2017. godine, su posjetili Okadia prodavnicu u Zenici u TC Džananović i kupili crvene nosiće.

Iz prodavnice su napomenuli kako je odziv sugrađana i sugrađanki dobar, te kako ljudi ipak imaju sluha za ovu kampanju i većinom dolaze u skupinama kao i mi danas.

Gdje možete kupiti “Crveni nosić”?

OKAIDI prodavnicama u BiH:

Zenica – TC Džananović
Sarajevo- BBI centar i Kundurdžiluk 14
Banja Luci – RK Boska
Mostaru – Mepas Mall

Više o Udruženju:

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ je osnovano u aprilu 2003. god. na osnovu incijative roditelja i prijatelja djece koja su se tada liječila od malignih oboljenja na Pedijatrijskoj klinici Koševo u Sarajevu. Udruženje ima preko 300 članova i finansira se isključivo donacijama humanista kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje.

Od oktobra 2003. gododine postali su član ICCCPO (Internacionalna konfederacija udruženja roditelja djece oboljele od raka).

Naša misija i naš cilj je da našim mališanima i njihovim roditeljima pružimo pomoć i podršku a naša vizija je da uz pomoć stručnih lica različitih profila educiramo roditelje oboljelih mališana, širu javnost, te sa postignemo veću afirmaciju društva i svih društvenih segmenata u rješavanju problema sa kojima se susreću naši članovi.

Kada kupite crveni nosić fotografiju sa istim možete poslati na fb stranicu OKAIDI BiH, i uključiti se u podršku ove kampanje. Više fotografija možete pogledati klikom OVDJE.

Ostale fotografije pogledajete na našoj fb stranici OVDJE.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here