Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

Rafteri SRK Bosna sa Svjetskog kupa donijeli medalju u Zenicu

0

Rafteri Sportsko-rekreativnog kluba Bosna iz Zenice u ovaj grad donijeli medalju koju su osvojili prošlog vikenda, dakle, 10. i 11. juna na Memorijalnom kupu Branka Štulić, takmičenje na Vrbasu posvećeno tragično nastradaloj Branki Štulić, članici Rafting kluba Kanjon. Ona je nastradala 2010. godine tokom Evropskog prvenstva u Italiji.

Ove godine Memorijal se bodovao i za Svjetski i za Eurocup, a rafteri iz Zenice u veoma jakoj konkurenciji gdje je učestvovalo 11 timova iz Japana, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Srbije i domaćina BiH su u disciplini sprint iznenadili favorite i odveslali fantastičnu trku za bronzanu medalju, zlato je pripalo timu RC Teikei iz Japana, dok je srebro otišlo također u BiH domaćinu Nektar Dajak klubu iz Banja Luke. Odličan rezultat su ostvarili i u disciplini H2H gdje su zauzeli četvrto mjesto, dok su u slalomu i spustu zauzeli šesto mjesto.

Ova trka se također bodovala i za BiH rafting ligu, gdje je SRK Bosna u svim disciplinama zauzeo drugo mjesto iza Nektar Dajak kluba iz Banje Luke.

Zenički rafteri nastavljaju sa pripremama i treninzima za naredna dva Euro kupa na kojima će nastupiti u Sloveniji i Hrvatskoj u septembru i oktobru.

“Ekipu mogu slobodno nazvati zmajevima, jer nije lako bez neke finansijske pomoći doći do ovakvih uspijeha. Finansiramo se tako što ekipa radi kao služba za spašavanje, pomažemo ronjenjem, ali tu smo i za visine, dajemo ronilačke certifikate i sl.” u razgovoru za radio Active rekao je Dajan Vinovčić.

Share.

About Author

Leave A Reply