Četiri teatarske kompanije iz Sarajeva, Zenice i Novog Sada započele su veliki projekat.

East West Centar Sarajevo, pozorište Promena iz Novog Sada, Bosansko narodno pozorište iz Zenice i Újvidéki Színház iz Novog Sada započeli su probe nove predstave “Za šta biste dali svoj život?” autora i reditelja Harisa Pašovića.

Probe će se odvijati u Zenici, Novom Sadu i Sarajevu, a premijere u ovim gradovima se predviđaju za kraj juna i početak septembra.

U ovoj velikoj regionalnoj koprodukciji igraju mladi glumci: Dušan Vukašinović, Sanela Krsmanović – Bistrivoda, Peđa Marjanović, Lana Delić, Gabor Pongo, Amar Čustović, Mina Pavlica, Mia Simonović, Katarina Bradonjić, Ema Stojanović, Marko Vasiljević, Fedor Đorović, Dražen Pavlović,  Nikola Živanović i Miloš Lazić.

Kostimografi su Irma Saje i Vanja Ciraj; scenografi Lada Maglajlić i Vedad Orahovac; a dizajner zvuka Rastko Ilić. Izvršni producent je East West-ov Ismar Hadžiabdić, a pridruženi producenti su Nikola Vukašinović, rukovodilac pozorišta Promena; Hazim Begagić, direktor BNP Zenica i Valentin Vencel, direktor Újvidéki Színház.

sarajevo.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here