Ovaj dio programa predviđen je za muziku koja dolazi od ranih pedesetih do danas, bez obrzira s kojeg dijela muzičke scene dolazi. Ali ona je uvijek lagana, baladična.

Iako oficijelno druženje sa Semirom Čolićem – Čolom prestaje, on za vas, nakon svoje emisije bira pjesme koje su nepravedno zapostavljene. Te pjesme uvijek se vežu na dio emisije koji se zove „rock vremeplov“. Također, možete čuti i pjesme koje ne mogu da uđu u uži izbor emisije a tiču se novih i mladih autora.

Semir Čolić – Čola rođen 24.12.1966. u Zenici .Završio osnovnu školu „Sead Škrgo. TŠC Elektro – Školu „Nikola Tesla“ (nijedna od ovih škola više ne postoji). Pohađao Filozofski fakultet u Sarajevu – odsjek Istorija/povijest. Prekinuo (na sreću ili nesreću) zbog mnogo razloga…. Igrao za Ragbi klub „Čelik“ (Zenica) u bivšoj državi i osvojio sve što se moglo osvojiti. Nakon raspada Juge, osnovana je ragbi reprezentacija BiH. Odigrao prvu međunarodnu utakmicu u Splitu ’92 (Hrvatska – BiH), ostalo je istorija…. Svirao ritam gitaru i bas u nekoliko lokalnih bendova (ponekad i bubanj). Zadnji bend „Security“ koji je prvi napravio samostalni koncert ’96 (ima na youtube).  Pisao za „Valter“,“Fun Magazin“, „Mlad Borec“,Time Mashine Music“, a i za nekoliko engleskih časopisa… Na radio dolazi od ’91 (Radio CD, Radio Zenit,Radio Q)….a na radio „Active“ Zenica dolazi 28.04.2014.

Najveće dostignuće:  intervju sa Paul McCartney (The Beatles)

Dakle 26.godina rada i postojanje emisije „Sve je to samo rock’n’roll“

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here