Šta je Sarajevo Innovations Festival?

Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo “STELEKS” po drugi put organizuje smotru studentskih radova pod nazivom Sarajevo Innovations Festival (“SIFI”). Festival će se održati 25. i 26. oktobra u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

“SIFI 2017” je odlična prilika da prezentirate svoje radove, razmijenite ideje, upoznate se sa vrsnim stručnjacima iz različitih oblasti, njihovim radovima i iskustvima, ali i sa budućim poslodavcima. Raznovrstan program manifestacije obuhvata kako edukativne, tako i zabavne sadržaje. Renomirani predavači će održati predavanja o aktuelnim temama iz oblasti elektrotehnike.

Zašto se organizuje SIFI?

Ciljevi SIFI-a su povećanje kvaliteta studentskih radova, poticanje inovativnih ideja i ohrabrivanje mladih stručnjaka da svoje ideje plasiraju na tržište. Većini studenata jedina motivacija za izradu studentskih radova su ocjene na predmetima, što po našem mišljenju uzrokuje manjak novih ideja i inovacija, te ne priprema studente da “prodaju” svoje ideje.

Da li je moj rad dovoljno dobar?

Svi studenti elektrotehničkih i srodnih fakulteta mogu poslati svoje radove iz oblasti automatike, elektronike, energetike, telekomunikacija i informacionih tehnologija. Ideja ili projekat ne moraju biti dovršeni do kraja, niti perfektno funkcionalni. Važan je njihov potencijal i način predstavljanja. Svi radovi moraju biti napisani u IEEE formatu. Vrlo bitno je da rad bude gramatički i pravopisno korektan i pregledan, a za primjer možete vidjeti prošlogodišnji pobjednički rad.

Također na ovoj fotogaleriji možete vidjeti postere radova prošlogodišnjeg SIFI-a. Utiske učesnika možete vidjeti na ovome videu.

Kako se prijaviti?

Upute za prijavu vaših radova možete vidjeti ovdje. Krajnji rok za prijavu i slanje radova je 01. oktobar 2017.

Šta nakon prijave?

Nakon isteka roka prijave, stručni recenzenti će pregledati radove i autori radova koji zadovolje kriterije učešća na festivalu će dobiti mail potvrde o učešću. Prvi dan manifestacije, svaki od učesnika će imati svoj štand, gdje će izložiti svoje radove i na originalan način ih prezentovati posjetiteljima manifestacije.

 

Drugi dan slijedi izložba i proglašenje najboljih radova. Svečana ceremonija zatvaranja smotre bit će krunisana proglašenjem tri najbolja rada, kada će autorima biti uručene novčane nagrade u iznosu od 200, 300 i 500 KM.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na sifi2017@steleks.ba ili putem Facebook stranice www.facebook.com/sarajevoinnovationsfestival/.

Hocu.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here