Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

SARAJEVO: Tim Decibela i DJ Cristian Varela priredili spektakularno muzičko veče

0

U organizaciji tima projekta Decibel.bih u klubu Cinemas Sloga, 19. maja 2017. godine, održan je techno rave muzički spektakl. Cristian Varela, jedan od vodećih svjetskih DJ- eva, nakon što je obišao Južnu Ameriku i rodnu Španiju, u sklopu svoje turneje povodom 25 godina rada posjetio je i Sarajevo.

Vareli su od 2007. godine dodijeljena dva prestižna naslova: proglašen je DJ-em godine i primio je međunarodnu nagradu Ibiza za najboljeg techno DJ-a na svijetu. Godine 2008. proglašen je najboljim techno DJ-em osmu godinu zaredom, a tokom svoje uspješne karijere, Cristian je dobio više od 25 nagrada, među kojima su one za najboljeg producenta, te najbolji label.

U petak, 19.05.2017.godine, svi zaljubljenici u ovaj muzički žanr te fanovi Varele, uživali su u nezaboravnom muzičkom iskustvu. Novi zvuk, nova rasvjeta, specijalni efekti i novi dancefloor samo su dio novina koje su učinile noć spektakularnom.

Pored Varele nastupali su i domaći DJ-evi: TKNO – Požarevac, Forest People te Rectoor – Bosna i Hercegovina.

Decibel je projekat koji će realizovati in.Decibel i out.Decibel događaje sa vrhunskim headlinerima, perfektnim zvukom i magičnim vizuelnim efektima na raznim lokacijama.

Ideja za ovaj projekt nastala je spontano, u krugu prijatelja, ljubitelja muzike i učenika muzičke škole, koji su željeli da, na neki način, osvježe ponudu muzičkih događaja u Bosni i Hercegovini i Sarajevu kao njenom kulturnom centru. Njihova vizija je festival koji bi, u dogledno vrijeme, na jednom mjestu okupljao domaće, regionalne te svjetske muzičke zvijezde ali i afirmirao one manje poznate. Time bi, Bosna i Hercegovina, a uz njihovu vrhunsku organizaciju postala primamljiva zvijezdama, a fanovi bi imali priliku da uživaju u spektaklima i druženju sa svojim muzičkim idolima. Ideja je također i na neki način izgradnja muzičkog ukusa kod mladih i orjentacija na svjetske muzičke trendove.

Share.

About Author

Leave A Reply