U organizaciji tima projekta Decibel.bih u klubu Cinemas Sloga, 19. maja 2017. godine, održan je techno rave muzički spektakl. Cristian Varela, jedan od vodećih svjetskih DJ- eva, nakon što je obišao Južnu Ameriku i rodnu Španiju, u sklopu svoje turneje povodom 25 godina rada posjetio je i Sarajevo.

Vareli su od 2007. godine dodijeljena dva prestižna naslova: proglašen je DJ-em godine i primio je međunarodnu nagradu Ibiza za najboljeg techno DJ-a na svijetu. Godine 2008. proglašen je najboljim techno DJ-em osmu godinu zaredom, a tokom svoje uspješne karijere, Cristian je dobio više od 25 nagrada, među kojima su one za najboljeg producenta, te najbolji label.

U petak, 19.05.2017.godine, svi zaljubljenici u ovaj muzički žanr te fanovi Varele, uživali su u nezaboravnom muzičkom iskustvu. Novi zvuk, nova rasvjeta, specijalni efekti i novi dancefloor samo su dio novina koje su učinile noć spektakularnom.

Pored Varele nastupali su i domaći DJ-evi: TKNO – Požarevac, Forest People te Rectoor – Bosna i Hercegovina.

Decibel je projekat koji će realizovati in.Decibel i out.Decibel događaje sa vrhunskim headlinerima, perfektnim zvukom i magičnim vizuelnim efektima na raznim lokacijama.

Ideja za ovaj projekt nastala je spontano, u krugu prijatelja, ljubitelja muzike i učenika muzičke škole, koji su željeli da, na neki način, osvježe ponudu muzičkih događaja u Bosni i Hercegovini i Sarajevu kao njenom kulturnom centru. Njihova vizija je festival koji bi, u dogledno vrijeme, na jednom mjestu okupljao domaće, regionalne te svjetske muzičke zvijezde ali i afirmirao one manje poznate. Time bi, Bosna i Hercegovina, a uz njihovu vrhunsku organizaciju postala primamljiva zvijezdama, a fanovi bi imali priliku da uživaju u spektaklima i druženju sa svojim muzičkim idolima. Ideja je također i na neki način izgradnja muzičkog ukusa kod mladih i orjentacija na svjetske muzičke trendove.

Prethodni članakDa li želite provesti godinu dana u Francuskoj?
Naredni članakPOINT 6.0 Conference Sarajevo
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here