Šesto državno studentsko takmičenje u odnosima s javnošću – PR Challenge završeno je u petak 22.12.2017. godine nakon proglašenja najboljih timova i strategija. Sedam takmičarskih ekipa koje su došle iz cijele BiH, u prostorijama preduzetničkog i edukativnog centra Networks, predstavile su svoje PR strategije koje su kreirali za socijalno preduzeće, 3Down Štampa  – 3Down print d.o.o. čiji je osnivač Udruženje Život sa Down sindromom, te za projekat Coca-Colina podrška mladima u BiH – program osnaživanja mladih koji je pokrenula Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Žiri je ocijenio da je najkreativniji koncept osmislila ekipa “Ljože” sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ekipa “FiveStarMo” sa Ekonomskog fakulteta mostarskog Sveučilištaje pokazala najinovativniji pristup u kreiranju strategije, a priznanje za najbolju prezentaciju dodijeljeno je ekipi sa Filozofskog fakulteta u ZeniciNES Teamu.

PR Challenge” je projekat kojim se promoviše značaj profesije kao strateške funkcije odnosa s javnošću, a namjera im je da se njime osigura prilika svim studentima koji izučavaju ovu oblast da se kroz studiju suoče sa realnim poslovnim izazovima, te da na primjerima iz prakse primjene znanja koja su dobili na fakultetu.

Organizator PR Challengea je agencija Prime Communications, prva domaća PR agencija sa kancelarijama u Banja Luci i Sarajevu, koja ovim takmičenjem želi naglasiti značaj PR profesije, promovisati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege ali i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stiču na fakultetima primjene u praksi kreirajući strategije za prave klijente. Ove godine, u finalu su se takmičile ekipe iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Viteza i Banja Luke.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here