Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

Steve Shaden – LUNAR festival 2017

0

Trenutno se smatra jednim od zvijezda u usponu na globalnoj Techno sceni, Steve Shaden je brzo stekao slavu i poštovanje zahvaljujući neverovatnim muzičkim uspjesima koje je postigao kroz godine rada, postaje poznat po tmurnoj i tamnoj senzaciji koje obavijaju njegov jedinstven zvuk, stvorene  iz preciznog miješanja moćnih, ritmičkih „old school“ beatova sa modernim perkusijama i teškim bas linijama.

Meteorski uspon Steve ogleda na Beatport listama gdje je svrstan među TOP100 Hard Techno umjetnika godine na # 98 u 2014. godini,  # 55 u 2015. godini, a do kraja 2016. godine, popeo se na # 4.

Njegove produkcije su i zapažene i podržane od strane nekih od najboljih DJ-eva na Techno sceni – Adam Beyer, Chris Liebing, Carl Cox, Sam Paganini, Joseph Capriati, Paco Osuna, Cristian Varela, SLAM, Saša Carassi, Nicole Moudaber i objavio na nekim od najvažnijih techno Labela na svijetu  uključujući  Phobiq (IT), Trapez (DE), Naked Lunch Records (PR), Respekt Recordings (UK), Pornographic Records (ES), Elektrax Recordings (AU), Natura Viva (IT), Italo Business (IT)

Neke od njegovih produkcija su i playliste na Chris Liebing, Marco Bailey i Radio emisije Drumcode, a oni su svirali na brojnim dešavanjima  , kao što su Nature One, Awakenings, Kappa Future festival  i Rhur in Love, čineći njegov zvuk prepoznatljivim širom svijeta.

Pored njegovog talenta i strasti za produkcijom , Steve je imao veliku strast za mixanjem od svoje 15. godine.

Vlastitu radio emisiju  “District Techno” emituje na čak  26 različitih radio stanica širom svijeta.Postala je za jako kratko vrijeme jedna od glavnih radio emisija za ljubitelje techno muzike.

 

Share.

About Author

Leave A Reply