STUDENTSKI SAVJETI  je rubrika koja ima za cilj u pet minuta pomoći studentima u svakodnevnom fukcionisanju; bilo da je riječ o savjetima o stabilnoj ali isplativoj prehrani, preko trikova za lakše učenje,  do zabave i ugodnog druženja.  Rubrika je prožeta osebujnim šarmom njenih tvoraca, tako da garantuje da će izmamiti osmijeh onih koji je budu slušali. Na postavljenje probleme dajemo rješenja, sve uz dobru zabavu.

Poslušajte kako to zvuči na našem youtube kanalu:

Rubriku za vas spremaju i vode Senaid Begović i Kenan Kundalić.

Rođen u Zenici 22. marta 1991. godine kao sin Azre i Edina Kundalić, što će biti presudno za pjesnički angažman ali i odabir životnih puteva. Završio Gimnaziju u Zenici. Diplomirani pravnik. Književnim radom bavi se od mladosti.  Objavljivao pjesme u školskom listu “Mostovi mladosti”. Nastupao na pjesničkim večerima širom Bosne i Hercegovine, te na Zagrebačkim večerima poezije.  Sudionik na međunarodnom festivalu “More na dlanu” 2014., 2015. i 2016.  godine u Istri.  Uvršten u zbornicima  „Perom za mir“, Kao čvorom vezan stihom“, „U pjeni stihova“ i „Antikvarnica stihova“.  Piše za magazin „Liberte:“ Član udruženja balkanskih umjetnika.

Za pravu biografiju koristio bih stihove Drainca:

Pijanac, kockar, ali i nežan brat,
Prijatelj što u srcu
čuva Orionska Sazveždja,
Slabi igrač na konopcu morala, ali zato
izvrstan ironičar i pljuvač,
Na stolu kao supa ljubav je moja sva:
Eto
to sam ja!“

Senaid Begović je čovjek o kome bi se moglo pričati satima, a opet mnogo toga bi ostalo nedorečeno. Prilikom rođenja proglašen je mrtvim, a kako voli govoriti o sebi, dobio je drugu šansu da uradi nešto veliko. Već u osnovnoj školi pokazivao je ambicije, te je u šestom razredu svrgnuo tadašnju predsjednicu razreda. Kroz život se bavio sportom, muzikom, i poezijom, i ni u čemu nije uspio. Danas ima 27 godina i apsolvent je filozofije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Ovaj šarmantni čovjek omiljen je među prijateljima, a kako mnogi kažu nosilac je pozitivnih vibracija i pravi je vođa kada su ozbiljne stvari u pitanju. Na radiju Active radi već tri godine ,a vodi i uređuje zajedno sa kolegicom Ajnom Nikontović jutarnji program u okviru emisije „Active Jutro“. Pored toga vodi i uređuje emisiju „Staze sjećanja“, emisiju koja se emituje nedjeljom a vodi kroz najljepše šansone i najveće hitove svih vremena . Kako voli reći, čovjek treba konstantno da napreduje, tako ni on još nije pružio ni mrvicu onoga što želi i što ima. Svijet je mjesto gdje hrabri uspijevaju, a on ne želi biti slabić. Senaid Begović je čovjek kojeg želite imati pored sebe u životu.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here