08. septembra 2017. godine Mikser House Sarajevo otvara svoja vrata.

Jedva čekamo da podijelimo sa vama naš dosanjani san – Kuću za sve naše ljude. Prvo ćemo u 18:00 sa prijateljima iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta otvoriti galeriju Frederic Maurice. Nakon male svečanosti, u 19:00 otvaramo Balkan Design Shop. Onda se selimo u naš “event space” gdje ćemo, sa našim dragim gostima, od 20:00 uživati u koncertu Dječije filharmonije sastavljene od divnih mladih muzičara iz Zagreba, Beograda, Skoplja i Sarajeva, na čelu sa dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kolundžijom. Pored klasičnog repertoara, uživaćemo i u prepoznatljivim numerama filmske muzike. Ta djeca su čudo! – izjavili su organizatori.

22:00 sata otvaraju se vrata “event spacea” za sve prijatelje Miksera koji nisu uspjeli dobiti pozivnicu, a koji će biti počašćeni koncertom najvećeg svijetskog mega cara Ramba Amadeusa. Oko ponoći, kada đavoli i anđeli vode bitku oko spavanja, snove rastjeruje urnebesni umjetnički DJ dvojac Uroš Đurić i Žika Todorović.


Uz Đavola i Anđela ulazimo u novi dan, 9. septembar, u kojem nas čeka prvi komercijalni program Mikser Hose Sarajevo, a prvi rif na svom terenu će u 21:00 odsvirati najpotentniji progresivni sarajevski bend SKROZ. Nakon Adnana Šarana i ekipe, i nakon skoro 2 godine od posljednjeg nastupa u Sarajevu, na scenu izlazi Damir Urban & 4. – dodaju iz Miksera.


Ulaznice za prvi komercijalni projekat Mikser Housea Sarajevo – koncert SKROZ i Urban & 4, možete nabaviti od 11.08. na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba! Cijena ulaznice za prvih 200 kupaca iznosi 15 KM.

Želimo da se zajedno sjećamo 8. i 9. septembra 2017., da zapamtimo dane kada je otvoren Mikser House Sarajevo, kada je počela Skroz Urbana priča. Vidimo se u Kolodvorskoj 12. – poručili su iz organizacije za kraj.

Prethodni članakZeForge Meetup: Ethical Hacking & Security #1
Naredni članakZavršen 34. Internacionalni Nišville Jazz Festival 2017
Kristalno jasno nejasna. Na putu između prava, medija i muzike. Na jednoj strani usavršava se kroz pripravnički u svojoj struci, a na drugoj je već pet godina na radiju Active, te vodi emisiju POZITIVA i glavna je urednica portala koji trenutno čitate www.activezenica.com Između ostalog, pisala za KAR!KE, pohađala razne škole novinarstva. Kao student Pravnog fakulteta UNZE učestvovala kao takmičarka na raznim takmičenjima, od kojih kao krunu takmičenja izdvaja Svjetsko takmičenje iz "Međunarodnog krivičnog prava" u Den Haagu (Holandija) na kojem je učestvovala kao govornica. Diplomirala na istoimenom fakultetu, gdje je nastavila master studije na katedri za "Državno i međunarodno javno pravo". Vjeruje u moć muzike, dugi niz godina svirala je violončelo, a za ples smatra da vodi u drugo stanje uma. Voli ljude koji se bore i ostvaruju svoje ciljeve i ne sjede čekajući Godoa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here