Radio Active UŽIVO!    |    Naša djeca Zenica

Tarik Filipović u Zenici, 15.12.17.g. s monodramom „ĆIRO“

0
  1. decembra u dvorani Bosanskog narodnog pozorišta, s početkom u 20.sati jedan od najpoznatijih i najboljih glumaca sa ovih prostora Tarik Filipović, gostovat će u Zenici s predstavom-monodramom „Ćiro“ . Predstava izaziva ogroman interes u cijelom regionu a dobila je visoke ocjene od kritike i publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Ličnost zanimljivog Miroslava Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića i dramaturga Antonia Gabelića da napišu tekst o njegovom životu. Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo te sati i dani provedeni u svojevrsnoj ispovjedaonici o njegovom životu bili su srž ove zanimljive predstave koja na jedan specifičan način i Tarikovo imitiranje Ćire dovodi publiku do smijeha ali i suza.  Ćirine se rečenice citiraju, njegovo prepoznatljivo „sine moj“  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrijevanja.

„Ćiro“ je Tarikov prvi samostalni projekt kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić a producira Tomislav Kašljević. Tarik, rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač,  obarao rekorde popularnosti i gledanosti tih predstava.

Ulaznice za predstavu „ Ćiro“ prodaju se na blagajni dvorane Bosanskog narodnog pozorišta Zenica po cijeni od 15 KM.

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply