Već treću godinu zaredom, Centar za edukaciju mladih organizuje u Travniku noćnu utrku pod pokroviteljstvom kompanije Pharmamed d.o.o. Ova noćna utrka iz godine u godinu okuplja sve veći broj trkača i rekreativaca. Ovogodišnja noćna utrka će se održati 1. septembra sa početkom od 20h.

 

„Utrka je u BiH, ali i šire, poznata kao „najveća mala utrka“. Iako duga „samo“ pet kilometara,mnogi trkači i rekreativci je stavljaju u rang sa velikim utrkama, zbog njene jedinstvenosti i visokog nivoa organizacije, koji se trudimo održati i poboljšavati svake godine. Trasa utrke proteže se duž gradskog jezgra Travnika, pored njegovih najljepših znamenitosti, a pošto se odvija u večernjim satima, ima poseban ambijentalni pečat i ugođaj. Travnik noćna utrka postala je cjelodnevni događaj, koji okuplja cijele porodice. Tako smo prošle godine, po prvi put organizovali i utrku za najmlađe, pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK LC, na kojoj je učestvovalo 300 mališana uzrasta od 4 do 11 godina. I ove godine ćemo ponoviti ovu lijepu priču i priuštiti našim najmlađima jedinstveno druženje i zabavu. Odziv od 700 takmičara iz cijele BiH, pa i šire, što je i maksimalan predviđeni broj učesnika,  svjedoči prepoznatijivosti utrke, ne samo u našoj zemlji, nego i regionu, pa i Europi. Podsjećanja radi, pobjedu na prošlogodišnjoj utrci odnijela je bh. atletičarka Lucia Kimani u ženskoj, dok je u muškoj kategoriji najbolji bio Osman Junuzović.“ – izjavio je Rismir Krajišnik, PR organizacije.

Prijave se mogu izvršiti na wb stranici www.travniknocnautrka.ba, bez obzira na to da li su profesionalni ili rekreativni trkači. Dok prijave za dječiju utrku su već otvorene (od 1. augusta), također putem web stranice.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here